Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven uimarannat aukeavat – käyttäjiä suositellaan pitämään kahden metrin turvavälit

Nurmijärven uimarannat aukeavat maanantaina 1. kesäkuuta.

Rantapelastajat työskentelevät sekä Sääksjärven että Valkjärven Tiiran EU-uimarannoilla normaalisti rantakauden ajan 2. elokuuta asti. Valvontaa on rannoilla kello 11–19.

– Rannat pidetään auki normaalin kaavan mukaan, ellei valtion taholta tule tiukkenevia rajoituksia koronavirusepidemia pahenemisen johdosta, jolloin rannat pitäisi sulkea, Nurmijärven kunnan liikunta-alueiden työnjohtaja Kalle Koski kertoo.

Kaikkiaan kunta työllistää Tiirassa ja Sääksissä seitsemän rantapelastajaa.

Uimarannoilla käyttäjiä suositetaan pitämään kahden metrin turvavälit.

Kosken mukaan rantapelastajat pyrkivät seuraamaan tilannetta ja ohjeistamaan ihmisiä turvavälien kanssa.

– Ohjeemme on, että jokainen käyttäjä pitää kyseisen turvavälin esimerkiksi pyyhepaikkaansa sijoittaessaan rannalla.

Koski vetoaa myös jokaisen käyttäjän omaan vastuuseen ja järjenkäyttöön uimarannoilla, kuten muillakin liikuntapaikoilla. Jokaisen tulisi huolehtia turvaväleistä kanssakäyttäjiin oman ja muiden turvallisuuden turvaamiseksi.

– Kesä tulee ja on mukava päästä perheen ja ystävien kanssa viettämään rantapäiviä. Toivomme, että siitä huolimatta etäisyyttä muihin maltetaan kunnioittaa ja näin taataan kaikille mahdollisuus nauttia turvallisesti ranta-aktiviteeteista tulevana kesänä. Kun kaikki noudattavat Suomen hallituksen ohjeistuksia ja pitävät itsestään sekä läheisistään huolta niin sitä paremmalla todennäköisyydellä tartuntamäärät pysyvät näin alhaisina ja saamme pitää liikuntapaikat auki.

Rannoille on tehty perinteiset keväthuollot ja -puhdistukset. Mitään erityisiä uudistuksia ei ole tälle kaudelle luvassa.