Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Touhula aloittaa isot yt-neuvottelut ja saattaa sulkea yli 40 päiväkotia – Nurmijärvi voi huokaista helpotuksesta

Yksityinen päiväkotiketju Touhula aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiön tällä viikolla julkaiseman tiedotteen mukaan yt-neuvottelujen seurauksena enintään 43 päiväkotia saatetaan sulkea.

Yt-neuvottelut käynnistyvät maanantaina 1. kesäkuuta ja kestävät vähintään 15. kesäkuuta asti.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä 420 henkilöä aluehallinnosta ja päiväkodeista.

Nurmijärvellä sijaitsee kolme Touhula-päiväkotia. Kaksi niistä sijaitsee Kirkonkylässä: Krannilan Touhula Myötätuuli ja Laidunalueen Touhula Laidunalue. Klaukkalassa sijaitsee Touhula Pikkutikka.

Touhulan tiedotteen mukaan kuitenkin kaikki kolme Nurmijärven Touhulaa on rajattu yt-neuvotteluiden ulkopuolelle. Nurmijärven Touhuloissa on hoidossa yhteensä noin 200 lasta.

– Suurin osa Touhulan päiväkodeista on taloudellisesti vakaita, eikä niiden osalta ole suunnitteilla muutoksia, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Kaikkiaan yt-neuvottelujen ulkopuolelle on rajattu yli 140 päiväkotia.

Yt-neuvottelujen taustalla on Touhulan vaikea taloudellinen tilanne.

Touhula jätti jo aiemmin yrityssaneeraushakemuksen, joka hyväksyttiin toukokuun puolivälissä.

Yhtiön toiminta ollut pidemmällä aikavälillä tappiollista useiden päiväkotien alhaisista lapsimääristä ja nousseista kuluista johtuen. Touhulan mukaan kuntien maksamien palvelusetelien hintataso on pysynyt pääasiassa ennallaan tai noussut selvästi kulutasoa vähemmän viimeisten kahden vuoden ajan. Koronapandemia on myös tuonut uusia haasteita sekä lisännyt merkittävästi tulevaisuuteen liittyvää epävarmuutta.