"Suvivirsi koskettaa nyt erityisesti" –  perheenisät kiittävät koulunsa päättäviä musiikkivideolla

Musiikki: Lauluyhtye A-men kuvasi Suvivirsi-videon kiitokseksi koululaisille, opettajille ja vanhemmille.

A-menin musiikkivideota on kuvattu muun muassa Aleksis Kiven synnyinseudulla Palojoella. A-men

Riikka Laine

Suvivirren laulaminen on monelle koskettava hetki, sillä se tarkoittaa lupausta alkavasta kesästä. Jo useat sukupolvet ovat koulussa oppineet siihen, että kevätjuhlissa veisatusta suvivirrestä alkaa loma.

Nurmijärveläinen lauluyhtye A-men uskoo, että tänä keväänä Suvivirsi koskettaa erityisesti, kun monivivahteinen lukuvuosi päättyy ensi lauantaina ja opettajat jättävät tärkeäksi tulleet rakkaat oppilaat monenlaisiin elämäntilanteisiin.

Sen vuoksi pääosin nurmijärveläisistä perheenisistä koostuva kuoro halusi laulaa Suvivirren lahjaksi Suomen kansalle ja kiitokseksi kaikille koululaisille, opettajille ja vanhemmille. Suvivirsi is Back -niminen musiikkivideo on nyt katsottavissa Youtubessa.

Yhtyeen taiteellisenjohtajan Mikko Peltokorven mukaan toiveena on, että A-menin laulama Suvivirsi soitettaisiin mahdollisimman monessa koulussa ja oppilaat pääsisivät laulamaan virttä sen tahdissa.

– Olemmekin olleet yhteydessä jo lukuisiin etelä-suomalaisiin kouluihin, ja video on saanut innostuneen vastaanoton. Monesta koulusta on kerrottu, että he aikovat laulattaa Suvivirren lauantaina tämän tahdissa, Peltokorpi iloitsee.

Peltokorpi kertoo, että A-men halusi videolla tuoda esiin myös Nurmijärven kulttuurimaisemaa, ja sen vuoksi video on kuvattu mm. Myllykoskella ja Aleksis Kiven synnyinkodin pihapiirissä.

Videolla nähdään tarina soittajan unesta, jossa mietteissään oleva kulkija kumartuu ihastelemaan kevään kasvua ja löytää sieltä sävelen elämälleen.

Peltokorven mukaan videon tarkoitus on tuottaa iloa mahdollisimman monelle.

– Toivottavasti mahdollisimman moni voisi tavoittaa tänäkin keväänä huolettoman ja turvallisen kesälomatunnelman sekä Suvivirren kiitollisuuden ja ilon.

Peltokorpi tietää, että Suvivirsi on viime vuosina herättänyt paljon keskustelua ja sen soveltuvuus kouluissa laulettavaksi on ollut esillä monessa keskustelussa.

– Videolla haluamme omalta osaltamme tuoda virttä esiin, sillä mielestämme Suvivirrellä on koulun päätöksessä iso merkitys ja merkitys korostuu, kun sitä lauletaan yhdessä.

Laluluyhtye A-menin livestream-konsertti pe 29.5 klo 19 osoitteessa lauluhuone.live.

Fakta

Laulu-yhtye A-men on perustettu 2011.

Kaikkiaan kuoroon kuuluu noin 20 laulajaa, joista valtaosa on 35–50-vuotiaita.

Suurin osa on Nurmijärveltä, mutta mukana on laulajia myös Espoosta ja Tampereelta.

Kuoro harjoittelee pääasiassa Klaukkalan kirkossa.

Julkaissut kuusi levyä vuosien aikana.

Suvivirsi is Back -niminen musiikkivideo nyt katsottavissa Youtubessa sekä A-menin Facebook-sivulla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut