Kirjastot avaavat 2,5 kuukauden tauon jälkeen – tarpeetonta oleskelua syytä välttää

Kirjastot aukeavat 1.6. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärven kaikki kolme kirjastoa tulevat palvelemaan asiakkaitaan läpi kesän, kun ne avaavat ovensa tulevana maanantaina.

Kirjastot suljettiin koronaviruksen vuoksi 18.3., ja ne ovat olleet siitä lähtien kiinni. Vain etukäteen varattuja kirjoja on päässyt hakemaan kirjastosta.

Ensi viikon maanantaista lähtien niin Klaukkalan, Kirkonkylän kuin Rajamäen kirjastot tulevat olemaan avoinna arkisin maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin kirjastot ovat kiinni.

Pääkirjasto ja Klaukkalan kirjasto ovat auki maanantaista torstaihin klo 9–20 ja perjantaisin klo 9–16. Rajamäen kirjasto on auki maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 10–19, keskiviikkoisin klo 10–17 ja perjantaisin klo 10–16.

Kirjastoissa on koronavirusriskiryhmään kuuluville asiakkaille oma asiointiaikansa, joka on pääkirjastossa ja Klaukkalan kirjastossa torstaisin klo 19–20 ja Rajamäen kirjastossa torstaisin klo 18–19. Muiden asiakkaiden toivotaan asioivan kirjastossa näiden aikojen ulkopuolella.

Kirjastoauto Oiva pysyttelee sen sijaan tallissaan, eikä kierrä kesällä lainkaan.

Tarpeetonta oleskelua kirjastossa on syytä välttää.

Kesäaikataulu on kirjastoissa voimassa 16. elokuuta saakka.

Kirjastojen avauduttua niissä voi lainata aineistoa ja palauttaa lainoja, varata tai käydä etsimässä hyllystä lainattavaa, lukea lehtiä, käyttää kopiokonetta ja skanneria sekä maksaa maksuja.

Lainausautomaateilla lainaamiseen tarvitsee kirjastokortin ja pin-koodin. Jos koodi on unohtunut, sen saa virkailijalta. Lainaaminen automaatilla ei onnistu henkilökortilla.

Tietokoneita voi käyttää ajanvarauksella.

Henkilökohtaista digiopastusta ei toistaiseksi ole tarjolla, mutta pienissä akuuteissa ongelmatilanteissa henkilökunta auttaa.

Kirjaston tiedotteessa muistutetaan, että kirjastossa asioivien on otettava huomioon niin oma kuin muiden asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus. Kirjastossa tulee noudattaa yleisiä koronavirusohjeita ja mm. käyttää käsihuuhdetta ja pitää turvavälejä.

Asiakkaita kehotetaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan lainaamiseen lainausautomaattia ja maksamaan mahdolliset maksut pankkikortilla.

Samalla muistutetaan, että kirjastoon ei saa tulla lainkaan kipeänä tai oireisena. Myös tarpeetonta oleskelua kirjastossa on syytä välttää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut