Rajamäen uimahalli avautuu – riskiryhmiin kuuluville oma aika

Toimitusjohtaja Juha Ahonen haluaa, että Rajamäen uimahalli on edelläkävijä. Ille Martela

Riikka Jokinen

Rajamäen uimahalli avautuu ensi maanantaina. Ovet ovat avoinna elokuun puoliväliin asti maanantaista keskiviikkoon ja perjantaisin kello 6–20, torstaisin kello 12–20 ja viikonloppuisin kello 10–17.

Uimahallin kaikki tilat on varattu vain riskiryhmiin kuuluville torstaisin kello 10-12.

– Uimahalli on avoinna myös koko heinäkuun eikä perinteistä huoltotaukoa silloin pidetä, toimitusjohtaja Juha Ahonen kertoo.

Uimahalli ehti olla koronavirustilanteen takia suljettuna yli kahden kuukauden ajan.

Vaikka ovet nyt avautuvat, tuo koronavirustilanne ja kesäkuun alussa voimaan astuva 50 hengen kokoontumisrajoitus monia poikkeuksia toimintaan.

Ahonen kertoo, että uimahalli pyrkii varmistamaan turvallisuuden muun muassa asiakasmääriä rajaamalla, turvaetäisyyksillä ja hygieniaohjeistuksella.

Asiakkaiden toivotaan noudattavan kaikissa tiloissa ohjeistusta kahden metrin turvaväleistä muihin kuin perheenjäseniin.

Kävijämääriä rajoitetaan siten, että esimerkiksi kuntosalin asiakasmäärä on rajattu enimmillään 30 henkilöön. Monitoimi-, lämminvesi- ja lastenaltaassa suositus enimmäisasiakasmäärästä on 15 henkilöä.

Ryhmäliikuntatunneilla ryhmän koko pienenee niin ikään 15 henkilöön.

Pukuhuoneissa puolet kaapeista ja suihkuista on pois käytöstä.

Kesän uimakouluja ei myöskään järjestetä.

Uimahallin kahvio- ja aulatiloissa voi olla enimmillään 50 henkilöä. Kahviossa ei kuitenkaan ole toistaiseksi tarjolla aamupuuroa, keittolounasta tai salaattipöytää.

Uimahalli muistuttaa tiedotteessaan, että tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että koronavirus voisi levitä uima-allasvesien kautta. Sen sijaan koronavirustartunnan suurin riski liittyy uimahallin asiakkaiden tai työntekijöiden lähikontakteissa tapahtuvaan leviämiseen.

Sen takia uimahallilla tulee noudattaa huolellisesti käsihygieniaohjeita ja välttää lähikontakteja. Kädet tulee desifioida liikuntatiloihin mennessä ja sieltä poistuessa.

– Turvavälin pitämisessä suurin vastuu on kuitenkin jokaisella asiakkaalla sekä henkilökuntaan kuuluvalla itsellään, ja jokaisen tulee toimia siten että tarvittava turvaväli pysyy pukutiloissa ihan samalla lailla kuin kaupan kassallakin.

Uimahalliin ei tule lähteä, mikäli on pieniäkin hengitystieoireita, on ollut läheisessä kosketuksessa tartunnan saaneiden tai kotikaranteenissa olevien kanssa tai mikäli on palannut ulkomailta lähiaikoina.

Toimitusjohtaja Ahonen on avautumisen suhteen odottavilla mielin. Hän iloitsee etenkin töihin palaavan henkilökunnan puolesta. Henkilöstö on ollut lomautettuna toukokuun alusta alkaen.

– Toki tuotamme palvelua asiakkaille ja uskon, että moni asiakas on tyytyväinen, kun saamme ovet vihdoin avattua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.