Nurmijärven yhteiskoulun peruskorjaus toteutumassa ensi vuonna – koskee Mikkola-rakennusta

Nurmijärven yhteiskoulun (NYK) Mikkola-rakennus peruskorjataan tämän hetken suunnitelman mukaan ensi vuonna.

Viime viikolla kokoontunut Nurmijärven kunnan sivistyslautakunta hyväksyi vuonna 1991 valmistuneen Mikkolan peruskorjauksen luonnossuunnitelman. Luonnossuunnitelmaa käsitellään vielä teknisessä lautakunnassa.

Peruskorjauksessa on tarkoituksena uusia lattiapinnoitteet ja maalata seinät, uusia alakatot, hankkia uudet kiintokalusteet ja -varusteet sekä uusia talotekniikkaa, kuten ilmanvaihtokoneet ja sähköasennukset.

Lisäksi ullakon iv-konehuoneeseen tehdään kulku kierreportaan kautta ja rakennuksen lasitunneli muutetaan lämmöneristetyksi ja vettä pitäväksi.

Kyseessä on NYK:n Mikkolan peruskorjaushankkeen toinen vaihe.

Peruskorjaushankkeen ensimmäinen vaihe toteutettiin 2017–2018. Ensimmäiseen vaiheeseen sisältyivät sisäilmatutkimuksen edellyttämät pienemmät korjaukset, kuten ilmanvaihto- ja tiivistyskorjaukset.

Tämän hetken suunnitelman mukaan peruskorjaushankkeen toisen vaiheen suunnittelu ajoittuu tälle vuodelle ja rakennustyöt vuodelle 2021.

Urakkalaskentasuunnitelmien valmistuminen on aikataulutettu syyskuun 2020 loppuun.

Rakennustöiden alkaminen on suunniteltu alustavasti siten, että vaiheessa 1 alkaisi opetustilojen peruskorjaus helmikuussa 2021 ja vaiheessa 2 keittiön ja ruokasalin peruskorjaus kevätlukukauden 2021 päätyttyä. Peruskorjaus olisi kokonaisuudessaan valmis vuoden 2021 lopussa.

Kyseinen peruskorjauksen toinen vaihe sisältyy kunnan hyväksyttyyn talousarvioon 2020.

Peruskorjauksen ajaksi osa NYK:n oppilaista siirtyy helmikuusta 2021 alkaen väistötiloihin tällä hetkellä Maaniitun koulun oppilaiden käytössä oleviin väistötiloihin.

Nurmijärven kunnan tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen kertoo, että Maaniitun koulun remontti on valmistumassa tämän vuoden aikana.

– Urakkasopimuksen mukaan välituntipihat ja liikuntasali elokuun alkupuolella ja loput joulukuun alussa. Pitää hartaasti toivoa, etteivät korona ja aiemmat lakot aiheuta viivettä, Könönen kommentoi.

Mikkolan remontin takia myös NYK:n oppilasruokailuun tarvitaan erityisjärjestelyjä syyslukukauden 2021 ajaksi, jolloin keittiö ja ruokasali ovat peruskorjauksen alla.

Koko peruskorjaushankkeen laajuus on 1 060 bruttoneliömetriä. Hankkeen kustannusarvio on noin 2,3 miljoonaa euroa.

Mikkolan toisen vaiheen peruskorjaus on viivästynyt useita kertoja.

Ensimmäisen vaiheen peruskorjauksen aikana 2017–2018 kunnalta kerrottiin, että toisen vaiheen peruskorjaus siirtyisi kesään 2019.

Tämän jälkeen kuitenkin todettiin, että Mikkolan saneeraus- ja muutostöitä ei ole perusteltua tehdä ennen kuin vielä muutama vuosi sitten Kirkonkylään kaavaillun kirjasto- ja lukiohankkeen päätös on tehty.

Nyt peruskorjaus on tarkoitus toteuttaa eikä Könösen mukaan palveluverkkosuunnitelman yhteydessä tehtävä Nurmijärven lukioratkaisu vaikuttane asiaan.

– Muutokset koskevat lähinnä yläkoulun tiloja ja ruokasalia. Pyrimme toteuttamaan edellä mainitun aikataulun mukaan, jos investointiohjelmassa ei tule muutoksia, hän sanoo.

Lue myös: Nurmijärven yhteiskoululle lisätilaa K-kaupan alakerrasta – tyhjään liiketilaan tehdään useita luokkia

Nurmijärven yhteiskoulu

Nykyinen koulurakennus, Erkkilä, valmistui 1955. Ensimmäinen laajennusosa, Törmä, valmistui 1962 ja toinen laajennusosa, Mikkola, 1991.

Kolmas lisärakennus, Askola, valmistui 2008.

Kouluun kuuluu myös 1938 tehty Sarjala ja 1930 tehty Kivelä.

Koulun sisäilmasaneeraus alkoi alun perin marraskuussa 2017, jolloin kohteena oli Törmä-rakennus, jossa sijaitsee mm. koulun juhlasali.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut