Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne

Kuvituskuva. Arkisto/ Agata Anttonen

Uudenmaan ely-keskuksen viime viikolla julkaisema työllisyyskatsaus kertoo Nurmijärven työllisyystilanteen heikentyneen huhtikuussa huomattavasti.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Nurmijärvellä 13,2 %. Vastaava luku oli vielä maaliskuussa 8,3 % ja ennen koronaa helmikuussa 6,4 %.

Kaikkiaan työtä vailla oli huhtikuun lopussa 2 830 nurmijärveläistä, kun vielä maaliskuun lopussa heitä oli 1 750 ja helmikuussa 1340.

Nurmijärvi ei ole ainoana tässä tilanteessa, vaan työttömien työnhakijoiden lukumäärä kasvoi huhtikuussa kaikissa Uudenmaan kunnissa.

Nurmijärvellä työttömien määrän suhteellinen kasvu on kuitenkin ollut Uudenmaan elyn kunnista kolmanneksi suurinta (142,5%).

Suhteellinen kasvu on ollut suurempaa vain Pornaisissa (145,5 %) ja Sipoossa (144,6 %).

Kaikkiaan Uudenmaan elyn kuntien alueella oli huhtikuun lopussa yhteensä 143 261 työtöntä työnhakijaa. Tämä on 76 520 (114,7 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kokonaisuudessaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudellamaalla huhtikuun lopussa 16,5 %.

Työllisyyskatsauksen mukaan kehitystä selittää ennen kaikkea lomautettujen erittäin suuri kasvu.

Nurmijärvelläkin työttömistä työnhakijoista lomautettuna oli 1 278.

Elyn katsauksessa kerrotaan, että mm. lentoemäntien ja purserien ym. parissa työttömien työnhakijoiden määrä oli lähes 40-kertainen (+3 679 %) vuodentakaiseen verrattuna.

Tiedot katsaukseen on poimittu työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut