Ilotulitteita, iso nuotio ja pahoinpitely – näin Nurmijärvellä juhlittiin päättäjäisiä

Kuvituskuva Aada Hotti
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista juhlittiin viime lauantaina varsin riehakkaasi niin Nurmijärvellä kuin muuallakin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella.

Esimerkiksi Klaukkalassa Isoniitun koululle kerääntyi heti alkuillasta parisataa nuorta.

Koulun pihalla muun muassa tapeltiin sekä koulun takana ammuttiin ilotulitteita.

Klaukkalan Vaskomäelle kerääntyi lauantai-iltana myös poliisin havaintojen mukaan noin satakunta nuorta juhlijaa. Paikalle poltettiin muun muassa isoa nuotiota.

Rajamäellä sijaitsevalla pysäköintialueella tapahtui puolestaan lauantaina pahoinpitely. Lisäksi Rajamäen urheilukentällä oli poliisin havaintojen mukaan noin 30-40 nuorta juhlimassa.

– Liiallinen alkoholinkäyttö aiheuttanut jo pari jalatonta, poliisi kommentoi nuorten juhlintaa Rajamäellä.

Poliisi tiedotti nuorten juhlinnasta aktiivisesti Twitter-tilillään.

Poliisilta kuitenkin kerrotaan, että koronavirustilanne näkyi siten, että nuorison juhlinta oli hieman aiempia vuosia rauhallisempaa.

Poliisin tehtäväksi jäi pääasiassa vain poistaa nuoria paikalta ja ottaa heidän alkoholit poliisin haltuun.

Koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella vilkkainta päättäjäisjuhlinta oli poliisin mukaan Keravan Kalevan urheilupuistossa, Sipoon Pilvijärvellä ja Tuusulan Häklin montulla. Vantaalla vilkkain nuorison suosimista juhlintapaikoista oli Jokiuoman puisto.

Itä-Uudenmaan poliisi oli varautunut koulujen päättäjäisten valvontaan useiden partioiden erillisorganisaatiolla. Valvontaa tehtiin myös ilmasta käsin dronella. Mukana valvonnassa oli myös poliisin yhteistyökumppaneita kuten sosiaalityöntekijöitä, nuorisopalvelut ja Suomen punaisen ristin vapaaehtoiset.

– Nuorten hallusta takavarikoitua alkoholia hävitettiin reilusti. Nuorilla oli hallussaan varsin paljon myös väkeviä alkoholijuomia, kertoo komisario Anne Tuomisto.

– Hätäkeskuksen poliisille välittämiä tehtäviä oli paljon jo alkuillasta asti. Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääsääntöisesti häiriötehtäviä.

Huolta aiheuttivat myös Klaukkalasta ja muistakin paikoista poliisilaitoksen alueella ammutut ilotulitteet metsäpalovaroitusten ollessa voimassa.

Poliisin mukaan päihtymys näkyi tehtävissä loppuillan ja yön aikana muutamina tappeluina ja pahoinpitelyinä, onneksi vakavimmilta vammoilta vältyttiin.

Kokonaisuutena juhlinta oli aiempiin vuosiin verrattuna rauhallisempaa ja juhlijoita, etenkin Vantaalla, oli vähemmän.

Illan ja yön aikana poliisi teki paljon havaintoja myös iloisesta ja maltillisesta juhlinnasta, mihin poliisilla ei ollut tarvetta puuttua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut