Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle

Nurmijärven kunta luovuttaa Kirkonkylän keskustassa Rajamäentien ja Raalantien risteyksen tuntumassa sijaitsevan noin 20 000 neliömetrin suuruisen liikerakennusten korttelialueen tontin Lehto Tilat Oy:lle tai heidän nimeämänsä tahon lukuun.

Asiasta päätettiin maanantai-iltana kunnanhallituksen kokouksessa.

Kauppahinta on 600 000 euroa.

Luovutuksesta tehdään ensin esisopimus ja lopullinen kiinteistökauppa sen jälkeen, kun esisopimuksessa mainitut edellytykset ovat täyttyneet.

Esisopimus on kirjoitettava kahden kuukaudne kuluessa päätöksen lainvoimaisuudesta.

Esisopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä ostaja maksaa kauppasummasta 100 000 euroa ennakkomaksua. Lopullinen kauppakirja tulee allekirjoittaa, kun esisopimuksessa mainitut kaupan ehdot ovat täyttyneet.

Nurmijärven Uutiset kertoi aiemmin, että kunta on laittanut vireille asemakaavan muuttamisen Kirkonkylässä Rajamäentien ja Raalantien risteyksen tuntumassa.

Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on tutkia liikerakennusten korttelialueen laajentamista Sairaalantiehen asti sekä Kirkonkylän terveysaseman risteyksen liikenteen liikennejärjestelyjen kehittämistä liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden näkökulmasta.

Moni nurmijärveläinen muistaa, kuinka aiemmin samaiselle paikalle kaavailtiin Lidliä, mutta hanke kaatui.

Lidl esittikin keväällä 2016 kunnanhallitukselle suunnitteluvarauspyynnön noin 10 000 neliömetrin määräalalle, johon olisi tullut noin 3 000 kerrosneliömetrin myymälä.

Lopulta Lidl vetäytyi ja yhtiö kertoi julkisuudessa pitävänsä tonttia liian kalliina.

Tuolloin kunnan silloinen elinkeinojohtaja kommentoi Nurmijärven Uutisille, ettei Lidl ei ollut valmis maksamaan 10 000 neliömetrin tontista kunnan teettämien kahden hinta-arviolausunnon mukaista alinta hintaa, joka on 750 000 euroa.

Juuri nyt: Lidl ei rakennakaan myymälää Kirkonkylälle – "Tontti on liian kallis"

Lue lisää aiheesta myöhemmin Nurmijärven Uutisista