Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkala tarvitsee yhä lisätilaa – Vaskomäen tila pysyy päiväkotikäytössä

Klaukkalan Vaskomäen avoimen päiväkodin tila joudutaan ottamaan myös ensi syksynä avoimelta päiväkodilta päiväkotikäyttöön. Avoin päiväkoti toimii tämän takia väliaikaisissa tiloissa Kuusitien kerhotiloissa.

Syynä tilanteelle on Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laineen mukaan se, että kunnalliset varhaiskasvatuspaikat eivät riittäisi Klaukkalassa ilman Vaskomäen tiloja.

Tilanne on synnyttänyt myös huhun siitä, että kunta olisi avaamassa sisäilmaongelmien takia maaliskuussa 2019 suljetun Vaskomäen päiväkodin uudelleen. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyseinen tila pysyy suljettuna.

Sen sijaan päiväkotikäyttöön otetaan viime syksyn ja tämän kevään tavoin vieressä sijaitseva avoimen päiväkodin tila. Kyseiseen tilaan tulee kaksi lapsiryhmää. Kunta käyttää kuitenkin tästäkin tilasta nimitystä Vaskomäen päiväkoti.

– Meillä oli jo ajatuksissa luovuttaa tämä tila takaisin avoimen päiväkodin käyttöön, mutta muuttoliike on suuntautunut Klaukkalaan ja elokuussa lapsitilanne on se, että lisätilaa yhä tarvitaan, Laine selventää.

Harmillisen tilanteesta tekee se, että kunta ehti jo aiemmin keväällä kehottaa Vaskomäessa hoidossa olevia perheitä hakemaan uutta varhaiskasvatuspaikkaa ja lapset ehdittiinkin jo sijoittaa muualle. Tämän jälkeen tilanne kuitenkin muuttui.

Nyt Laine uskoo, että Vaskomäen tila saatetaan joutua pitämään päiväkotikäytössä siihen asti, kunnes Klaukkala saa uuden päiväkodin, jota on suunniteltu Vanha-Klaukkaan.

Ensi elokuun osalta Nurmijärven kunnallisissa päiväkodeissa on varsin täyttä.

Tämän hetken tiedon mukaan vapaita kunnallisia varhaiskasvatuspaikkoja löytyy Klaukkalassa Mäntysalon päiväkodista ja edellä mainitusta Vaskomäen päiväkodista.

– Yksittäisiä paikkoja voi vapautua myös muista päiväkodeista, ja silloin voimme sijoittaa jonosta myös niihin lapsia, palvelutoiminnan suunnittelija Tarja Valimaa-Arotie Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspalveluista selventää.

Kirkonkylän alueella kunnalliset Maaniitun ja Sorvankaaren päiväkodit ovat täynnä, mutta yksityisistä päiväkodeista löytyy vielä paikkoja. Kunnallinen Kirkonkylän päiväkoti toimii vain esiopetusyksikkönä.

Myös Rajamäen alueen kunnalliset päiväkodit ovat täynnä. Sisäilmaongelmista kärsivä Tornitien päiväkoti on kuitenkin saamassa syksyllä väistötilan. Väistötilaan tulee yksi ryhmä lisää, jonne saa sijoitettua 21 lasta.

Perttulassa kunnallinen Perttulan päiväkoti ja yksityinen Kids World Playschool ovat molemmat täynnä, kuten myös kunnallinen Lepsämän päiväkoti.

Röykän ja Nukarin kunnallisissa päiväkodeissa on tämän hetken tiedon mukaan vapaita paikkoja.

Varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine kuitenkin painottaa, että paikkatilanne elää jatkuvasti muun muassa kuntaan muuttavien ja perheiden muuttuvien tarpeiden takia.