Klaukkala tarvitsee yhä lisätilaa – Vaskomäen tila pysyy päiväkotikäytössä

Kuvassa näkyvä Klaukkalan avoimen päiväkodin tila joudutaan yhä pitämään päiväkotikäytössä. Riikka Jokinen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Klaukkalan Vaskomäen avoimen päiväkodin tila joudutaan ottamaan myös ensi syksynä avoimelta päiväkodilta päiväkotikäyttöön. Avoin päiväkoti toimii tämän takia väliaikaisissa tiloissa Kuusitien kerhotiloissa.

Syynä tilanteelle on Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laineen mukaan se, että kunnalliset varhaiskasvatuspaikat eivät riittäisi Klaukkalassa ilman Vaskomäen tiloja.

Tilanne on synnyttänyt myös huhun siitä, että kunta olisi avaamassa sisäilmaongelmien takia maaliskuussa 2019 suljetun Vaskomäen päiväkodin uudelleen. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyseinen tila pysyy suljettuna.

Sen sijaan päiväkotikäyttöön otetaan viime syksyn ja tämän kevään tavoin vieressä sijaitseva avoimen päiväkodin tila. Kyseiseen tilaan tulee kaksi lapsiryhmää. Kunta käyttää kuitenkin tästäkin tilasta nimitystä Vaskomäen päiväkoti.

– Meillä oli jo ajatuksissa luovuttaa tämä tila takaisin avoimen päiväkodin käyttöön, mutta muuttoliike on suuntautunut Klaukkalaan ja elokuussa lapsitilanne on se, että lisätilaa yhä tarvitaan, Laine selventää.

Harmillisen tilanteesta tekee se, että kunta ehti jo aiemmin keväällä kehottaa Vaskomäessa hoidossa olevia perheitä hakemaan uutta varhaiskasvatuspaikkaa ja lapset ehdittiinkin jo sijoittaa muualle. Tämän jälkeen tilanne kuitenkin muuttui.

Nyt Laine uskoo, että Vaskomäen tila saatetaan joutua pitämään päiväkotikäytössä siihen asti, kunnes Klaukkala saa uuden päiväkodin, jota on suunniteltu Vanha-Klaukkaan.

Ensi elokuun osalta Nurmijärven kunnallisissa päiväkodeissa on varsin täyttä.

Tämän hetken tiedon mukaan vapaita kunnallisia varhaiskasvatuspaikkoja löytyy Klaukkalassa Mäntysalon päiväkodista ja edellä mainitusta Vaskomäen päiväkodista.

– Yksittäisiä paikkoja voi vapautua myös muista päiväkodeista, ja silloin voimme sijoittaa jonosta myös niihin lapsia, palvelutoiminnan suunnittelija Tarja Valimaa-Arotie Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspalveluista selventää.

Kirkonkylän alueella kunnalliset Maaniitun ja Sorvankaaren päiväkodit ovat täynnä, mutta yksityisistä päiväkodeista löytyy vielä paikkoja. Kunnallinen Kirkonkylän päiväkoti toimii vain esiopetusyksikkönä.

Myös Rajamäen alueen kunnalliset päiväkodit ovat täynnä. Sisäilmaongelmista kärsivä Tornitien päiväkoti on kuitenkin saamassa syksyllä väistötilan. Väistötilaan tulee yksi ryhmä lisää, jonne saa sijoitettua 21 lasta.

Perttulassa kunnallinen Perttulan päiväkoti ja yksityinen Kids World Playschool ovat molemmat täynnä, kuten myös kunnallinen Lepsämän päiväkoti.

Röykän ja Nukarin kunnallisissa päiväkodeissa on tämän hetken tiedon mukaan vapaita paikkoja.

Varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine kuitenkin painottaa, että paikkatilanne elää jatkuvasti muun muassa kuntaan muuttavien ja perheiden muuttuvien tarpeiden takia.

Touhulat säilymässä Nurmijärvellä

Yksityisen päiväkotiketju Touhulan tilanne on tänä keväänä huolta Nurmijärvellä.

Touhula kertoi aiemmin toukokuussa hakeutuneensa yrityssaneeraukseen heikon taloudellisen tilanteensa takia.

Nurmijärvellä sijaitsee kolme Touhulaa. Kaksi niistä sijaitsee Kirkonkylässä: Krannilan Touhula Myötätuuli ja Laidunalueen Touhula Laidunalue. Klaukkalassa sijaitsee Touhula Pikkutikka.

Viime viikolla Touhula tiedotti aloittavansa kesäkuun alussa isot yt-neuvottelut, jotka saattavat johtaa enintään 43 päiväkodin sulkemiseen.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä 420 henkilöä aluehallinnosta ja päiväkodeista.

Touhulan tiedotteen mukaan kuitenkin kaikki kolme Nurmijärven Touhulaa on kuitenkin rajattu yt-neuvotteluiden ulkopuolelle.

– Suurin osa Touhulan päiväkodeista on taloudellisesti vakaita, eikä niiden osalta ole suunnitteilla muutoksia, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Kaikkiaan yt-neuvottelujen ulkopuolelle on rajattu yli 140 päiväkotia.

Nurmijärven Touhuloissa on hoidossa yhteensä noin 200 lasta.

Nurmijärven varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine kommentoi Nurmijärven Uutisille jo aiemmin, että mikäli Nurmijärven Touhulat suljettaisiin, tulisi valtavalle lapsimäärälle löytää uusi hoitopaikka.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut