Nurmijärvi suunnittelee Sääksin tykkilumiladun tekemistä itse – myös Isosuon luontopolku etenee

Nurmijärvellä esitetään ensi vuonna toteutettavaksi Klaukkalan urheilukentän peruskorjausta, Sääksin tykkilumiladun tekemiseen liittyviä investointeja sekä Isosuon luontopolun rakentamista.

Nämä kolme kohdetta sisältyvät liikunta- ja virkistysalueiden rakentamisohjelmaesitykseen vuosille 2021–2025. Hyvinvointilautakunta käsitteli esitystä viime viikon tiistain kokouksessaan ja hyväksyi sen osaltaan. Asiaa käsitellään vielä teknisessä lautakunnassa.

Nurmijärven kunnan liikuntapäällikkö Antero Lempiö kertoo, että Sääksin tykkilumiladun investoinnit liittyvät siihen, että jatkossa kunta voisi itse tehdä ensilumenladun Sääksjärven uimarannan parkkipaikalle ja sen ympäristöön.

Kyseinen ensilumenlatu on jäänyt kahtena edellistalvena kokonaan tekemättä. Pääsyynä tilanteeseen on ollut pula lumetusta tekevistä urakoitsijoista. Esimerkiksi viime talvena Nurmijärven kunnan kilpailutus ensilumenladun lumetustyölle ei johtanut yhteenkään tarjoukseen.

– Investointiesitykseen sisältyy muun muassa tykkien hankkiminen ja sähkö- ja vesijohtoihin liittyvät työt, Lempiö selventää.

Se, toteutuuko liikunta- ja virkistysalueiden rakentamisohjelmaesitys tämän hetken suunnitelman mukaan, ei ole täysin varmaa.

Haasteena Lempiön mukaan Sääksin tykkilumiladun osalta on myös se, että kunta tarvitsee tykkilumilatua varten luvan veden ottamiselle Sääksjärvestä.

– Vielä ei ole tiedossa, saadaanko kyseinen lupa.

– Jos Sääksistä ei saa ottaa vettä, niin meidän täytyy miettiä toinen vaihtoehto. Vesijohtovedestä tykittäminen on hankalaa, koska vettä tarvitaan niin paljon. Olisi järkevintä ottaa vettä juuri järvestä tai esimerkiksi joesta, Lempiö selventää.

Lempiö muistuttaa myös, että tykkilumiladun toteutumiseen vaikuttaa vuosittain myös säätila.

Sääksin tykkilumiladulle on varattu liikunta- ja virkistysalueiden investointimäärärahaesityksessä 80 000 euroa.

Klaukkalan urheilukentän peruskorjaukselle on varattu esityksessä 300 000 euroa.

Lempiön mukaan urheilukentällä on tarkoituksena laittaa kuntoon muun muassa juoksuratojen ja hyppypaikkojen pinnat.

Klaukkalassa sijaitsevan Isosuon luontopolulle on puolestaan esitetty 60 000 euron summaa ensi vuodelle. Lempiön mukaan kyseistä luontopolkua toteutetaan jo tänä vuonna jonkin verran.

– Isosuolle on tarkoitus tehdä kaksi erillistä lenkkiä. Tulevaisuudessa sinne tulisi myös pieni esteetön pätkä, jossa voi kulkea esimerkiksi pyörätuolilla.

Kunnan liikuntainvestointimäärärahoilla pystytään toteuttamaan vuosittain lähinnä erilaisia peruskorjaushankkeita sekä kustannuksiltaan pieniä yleisesti kuntalaisia palvelevia liikuntapaikkoja.

Vuoteen 2025 asti ulottuva esitys sisältää suuremmista hankkeista vain Kirkonkylän liikuntapuiston jatkorakentamisen. Hankkeelle esitetään suunnittelu määrärahaa 50 000 euroa vuodelle 2024 ja ensimmäisen vaiheen toteutukseen 600 000 vuodelle 2025. Hankkeen toteutusta on kuitenkin vuosittain siirretty eteenpäin investointiohjelmassa.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut