Nurmijärven kirjasto alkaa lainata kausikortteja – taustalla valtuustoaloite

Nurmijärven kirjastoista on ensi syksystä alkaen mahdollista lainata muutaman paikallisen urheiluseuran kausikortteja. Toiminnan alkamisesta tiedotetaan tarkemmin kesän jälkeen, kun lainauskäytännöt on sovittu seurojen kanssa.

Päätöksen taustalla on Sanna Viljakaisen (sd.) marraskuussa 2019 jättämä valtuustoaloite, jossa ehdotettiin, että kirjastoista voisi jatkossa lainata kausikorttejapaikallisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin.

Aloitteeseen liittyen Nurmijärven kirjasto- ja kulttuuripalvelut sekä liikuntapalvelut ovat yhdessä selvittäneet paikallisilta urheilu- ja kulttuuritoimijoilta mahdollisuutta kausikorttien lainaamiseen kirjastoista.

Ne nurmijärveläiset urheiluseurat, joilla on maksullisia ottelutapahtumia, ovat ilmoittaneet että kausikorttien tai ottelulippujen lainaaminen kirjastoista onnistuu.

Sen sijaan kulttuuritoimintaa järjestävät paikalliset yritykset ilmaisivat, että eivät ole kiinnostuneita maksuttomien kausikorttien antamisesta lainattavaksi. Monilla kulttuuritoimijoilla ei myöskään ole varsinaisia esityskausia, joten käytössä ei ole kausikorttejakaan. Tämän takia kulttuuripuolen kausikortteja ei kirjastoista jatkossa saa.

Kulttuuripalveluissa selvitetään kuitenkin, onko sote-palveluiden kanssa mahdollista päästä yhteistyöhön, jossa sosiaalityöntekijät jakavat kunnan järjestämiin kulttuuritapahtumiin maksuttomia pääsylippuja kohdennetusti sellaisille henkilöille, joilla ei taloudellisen asemansa vuoksi ole muuten mahdollisuutta osallistua tapahtumiin.

Viljakaisen aloitetta käsiteltiin viime viikolla hyvinvointilautakunnan kokouksessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut