Kesäkorjaamo aloitti Keudassa – työllistaa autoalan opiskelijoita

Keudan korjaamossa tehdään muun muassa katsastustarkastuksia, vikakoodien lukua sekä erilaisia rengastöitä, myös tasapainotuksia. Niko Manninen

Keuda Nurmijärven auto-osaston tiloissa kesäkuussa toimiva kesäkorjaamo tarjoaa neljälle autoalan opiskelijalle kesätyön sekä mahdollisuuden harjoitella yrittäjänä toimimista. Opiskelijat pyörittävät korjaamoa osuuskuntayrittäjinä ammattiopettajan ohjauksessa. Kesäkorjaamoyrittäjät Sami Danial, Jere Karikoski, Tuomas Vihavainen ja Joni Tissari odottavatkin innolla kesäkuun työrupeamaansa.

Toista kertaa toimintansa aloittavasta Keudan kesäkorjaamosta hyötyvät niin opiskelijat kuin oppilaitoskin. Kesäkorjaamossa työskentelevät opiskelijat saavat kesätyön lisäksi yrittäjäkokemusta ja opinnotkin etenevät samalla.

– Kesäkorjaamotoiminta aloitettiin, koska sillä mahdollistetaan matalalla kynnyksellä yrittäjyyden kokeileminen. Tänä vuonna poikkeustila on vaikeuttanut opiskelijoiden kesätyön saantia, joten on hienoa, että voimme mahdollistaa näille opiskelijoille kesätyön. Palvelulle on myös kysyntää, sillä ainakin viime vuonna opiskelijoilla riitti hyvin töitä, kertoo Jaakko Ristolainen, Keudan Nurmijärven yksiköstä vastaava toimialapäällikkö.

– Ammatillisen koulutuksen reformin mukaan opiskelijoille laaditaan yksilölliset opintopolut. Kesäkorjaamoyrittäjänä toimiminen ja opintojen edistäminen tällä tavalla on yksi esimerkki henkilökohtaisesta opintopolusta. Oppilaitoskin hyötyy tästä. Auto-osaston tiloille tulee käyttöä kesäkuussa ja toiminnan pyörittäminen kesäkuussa vaikuttaa myös oppilaitoksen saamaan rahoitukseen, Ristolainen jatkaa.

Viime vuonna Nurmijärven kesäkorjaamon ohjaajana toimineen Timo Salmisen mukaan kesäkorjaamolla oli hyvä tekemisen meininki.

– Opiskelijat oppivat todella paljon, sillä he hoitivat koko prosessin asiakastyön vastaanottamisesta työn luovuttamiseen. He pääsivät tekemään paljon sellaista, mitä tavallisella korjaamolla ei pääsisi tekemään. Kuukauden aikana tuli tutuksi, millaista on toimia pienkorjaamoyrittäjänä, Salminen toteaa.

Myös opiskelijat olivat tyytyväisiä. Viime kesänä yhtenä kesäkorjaamoyrittäjänä toimineen Siru Lindholmin mukaan hyvässä porukasa oli kivaa, kun sai olla itsensä pomo ja päättää omasta työmäärästään. Vastaanotettujen töiden määrä näkyi sitten suoraan palkassa.

Osuuskuntayrittäjyys on hyvä tapa kokeilla yrittäjänä toimimista. Keudan Osuuskunta Yrittämö on oppimisympäristö, jossa opiskelijat voivat testata omaa liikeideaansa tai suorittaa opintojaan yrittäjämäisesti. Osuuskunta mahdollistaa opiskelijoille kesätyöpaikan ja työkokemuksen kertymisen, esimerkiksi vaikkapa kesäkorjaamotoiminnassa. Kaikki opiskelijat voivat liittyä osuuskuntaan.

Nurmijärven lisäksi myös Mäntsälässä ja Keravalla on kesäkorjaamotoimintaa. Tuusulassa puolestaan hiusalan opiskelijat avaavat Keudan henkilökunnalle asiakaspalvelun kesäkuun alussa, ja Järvenpäässä rakennusalan opiskelijat valmistavat roskakatoksia ja postilaatikkotelineitä.. 

Fakta

Keudan kesäkorjaamo

Keuda Nurmijärven kesäkorjaamo sijaitsee osoitteessa Lopentie 20, Perttula.

Korjaamo palvelee maanantaista torstaihin 1.–25.6.

Korjaamolla tehdään huoltoja ja korjauksia yleisimpiin automerkkeihin.

Autoalan opiskelijat tekevät edulliseen tuntihintaan pienkorjauksia, ilmastointihuoltoja, auton käsinpesua ja vahausta, katsastustarkastuksia, vikakoodien lukua sekä erilaisia rengastöitä (myös tasapainotuksia).

Varaukset p. 040 174 5427.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut