Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuvateatteri Kino Juha avaa ovensa – lauantaina pääsee vierailulle

Kirkonkylässä sijaitseva elokuvateatteri Kino Juha avaa ovensa tauon jälkeen lauantaina 6. kesäkuuta.

Avajaispäivänä ovet avautuvat kello 9. Kello 10 alkaen elokuvateatterin omistaja, ohjaaja Taavi Vartia kertoo salissa uudistuksista, joita viimeisten viikkojen aikana on tehty. Lisäksi hän puhuu muun muassa siitä, miltä tuntuu olla elokuvayrittäjä ja elokuvantekijä samassa paketissa.

Paikalle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Vartian luotsaama elokuvateatteri ollut suljettuna koronavirustilanteen takia.

Koronavirustilanteen takia myös Vartian tuottaman kesäteatteriesitys Vaahteramäen Eemelin esitykset on päätetty siirtää kesälle 2021.

Miehen kädet on kuitenkin tänäkin keväänä ollut täynnä töitä, sillä hän on valmistellut seuraavaa pitkää leffaansa Pertsa ja Kilu, jonka kuvaukset alkoivat juuri.

– Todella tiukka kevät. Mutta niin on monella muullakin kaikkialla maailmassa, joten enpä ole ainoa. Kuvauksia tämä vallitseva tilanne ei onneksi kaatanut, Vartia kommentoi.

Hän kertoo olevansa iloinen siitä, että Kino Juha päästään taas avamaan.

– On niin piristävää ja innostavaa tehdä jotakin konkreettista, kuten täyttää popcorn-purkkeja ja tarjoilla kahveja, kun koko työelämäni ajan olen aina ollut johtamassa joukkoja ja luomassa visioita. Tämä on minulle jotakin ihan uutta, todellinen henkireikä.

– Jos tähdet ovat kohdallaan eikä uusia aaltoja tule, saan ensimmäistä kertaa kokea oman leffani ensi-illan myös omassa elokuvateatterissani! On aika jännä tunne edustaa elokuvaketjun kahta ääripäätä samaan aikaan, Vartia sanoo.

Vartia on tiettävästi ainoa suomalainen elokuvaohjaaja, jolla on myös oma elokuvateatteri.

– Toki Pertsa ja Kilu nähdään ihan ensimmäisenä Kotkassa, jossa elokuva kuvataan, ja siellä ovat myös kirjailija Väinö Riikkilän luoman kirjasarjan juuret, Vartia lisää.