Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avoimet puutarhat etsii osallistujia – ilmoittaudu mukaan sunnuntaihin mennessä

Sadat puutarhaportit avautuvat jälleen vierailijoille Avoimet puutarhat -tapahtumassa sunnuntaina 5.7. ympäri maan.

Jos haluaa avata oman puutarhan, tutustua muihin harrastajiin ja nauttia kesätunnelmasta hyvässä seurassa, voi oman puutarhansa ilmoittaa mukaan sunnuntaihin 7.6. mennessä www.avoimetpuutarhat.fi-sivustolla.

Tämän vuoden teemana on ”Yhdessä oppien puutarhassa”.

Myös Puutarhaliiton jäsenyhdistysten Ekotekoja puutarhassa -teema näkyy kesän kohteissa.

Tapahtumalle tehdään omat korona-ohjeet ja tarvittaessa luodaan mahdollisuus puutarhojen virtuaaliesittelyyn Youtubessa, jos puutarhaa ei haluta pitää auki.

Tapahtuman järjestäjät seuraavat THL:n tiedotusta ja reagoi siihen tarvittaessa.

Puutarha on parhaimmillaan monimuotoinen paratiisi sekä omistajilleen, vierailijoille että koko eliökunnalle. Puutarhassa on helppo hengähtää, harrastaa hyötyliikuntaa ja seurata kasvun ihmettä.

Puutarha ja sen hoitaminen opettavat tekijäänsä päivittäin, mutta parasta on luonnollisesti kokemusten vaihtaminen yhdessä muiden harrastajien kanssa.

Ilmoittautuessa voi luoda kuvien kera oman puutarhaprofiilin. Ilmoittautumisajan päätyttyä tapahtumaan osallistuville puutarhoille postitetaan info- ja esittelypaketit.

Puutarhatapahtuman lisäksi sivut toimivat julkisten ja yksityisten puutarhakohteiden esittelysivuina koko kesäkauden ajan.

Mukaan siis voi ilmoittautua puutarhamatkailupaikkana.

Tapahtuma on ilmainen yksityisten puutarhojen ja julkisten puistojen osalta.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa.

Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa.

Yhteistyökumppanina on lisäksi Biolan Oy, Allergia-, iho- ja astmaliitto ”Terve askel luontoon” -kampanjallaan sekä YK:n kansainvälinen kasvinterveyden vuosi.

Avoimet puutarhat on järjestetty Suomessa vuodesta 2001 alkaen.