Huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmä aloittaa Klaukkalassa – kokoontuu koko kesän ajan

Kondiksen ovat perustaneet vuonna 2016 Minna Leskinen (vasemmalla), Jukka Riipinen ja Maria Thelen, kaikki huumeidenkäyttäjien läheisiä. Kai Jauhiainen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Klaukkalassa aloittaa maanantaina 8. kesäkuuta huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmä.

Kondis ry:n ryhmä kokoontuu kello 17.30–20 monitoimitalo Monikon neuvottelutilassa. Seuraavat kokoontumiskerrat ovat 22.6., 6.7., 20.7., 3.8. ja 17.8.

Ryhmä on vastaus nurmijärveläisten toiveeseen saada huumeidenkäyttäjien läheisille oma, paikallinen vertaistukiryhmänsä (NU 18.4.2020). Ryhmää ovat toteuttamassa Kondiksen lisäksi myös Nurmijärven kunnan nuorisopalvelut ja Nurmijärven seurakunnan erityisnuorisotyön.

Huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmä tarjoaa muun muassa kokemusperäistä ja vertaistuellista keskustelua, tiedon ja kokemusten jakamista sekä verkostoitumista.

Vertaistukiryhmän illan sisältä on kokemuspohjaista vapaamuotoista keskustelua, kuulumisten ja tapahtumien jakamista muiden ryhmäläisten kanssa, uusien vaihtoehtojen konkreettista etsimistä itse kunkin tilanteeseen tai esimerkiksi keskustelua jonkin teeman ympäriltä.

– Ryhmissä osallistuja saa tilaisuuden kertoa kokemastaan, purkaa tunteitaan, huutaa, raivota, itkeä, nauraa, vihata ja rakastaa ja toisaalta kuunnella muiden tarinoita. Kulisseja ei tarvitse pitää pystyssä, ryhmässä osallistujat ovat kaikki samassa veneessä, Kondis ry:n tiedotteessa kerrotaan.

Kokemuksellisen tiedon lisäksi ryhmä tarjoaa muun muassa tietoa huumeista ja niiden vaikutuksesta, käytännön asioista esimerkiksi asioitaessa sosiaalitoimen kanssa, maksusitoumusten saannista, hoitoon hakeutumisesta ja läheisriippuvuudesta irtautumisesta.

Kondis ry:n huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmä ma 8.6. klo 17:30 alkaen Monikon neuvottelutilassa, Kuntotie 7. Sisäänkäynti Monikon opistojen päädystä, A-ovi ja tuulikaapista oikealle. Ilmoittautumista ei tarvita.

Kun 7.-luokkalaisesta tuli huumeiden käyttäjä – äiti kertoo perheensä tarinan varoittaakseen muita

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut