Uusi toiminta käyntiin – Rajamäellä jaetaan kesän ajan viitenä päivänä viikossa kauppojen hävikkiruokaa

Kuvituskuva. Marko Happo

Rajamäen kyläyhdistys ja Nurmijärven seurakunta ovat aloittaneet Rajamäellä hävikkiruokajakelun, joka jatkuu kesän ajan, mikäli ruoantarvitsijoita riittää.

– Ruokaa kyllä riittää. Yhteistuumin paikallisten yrittäjien kanssa on muodostettu ketju, joka mahdollistaa hävikkiruokien jakamisen eteenpäin, kertoo Rajamäen kyläyhdistyksen sihteeri Anja Lammio.

Lammion mukaan uuden toiminnan käynnistäjänä on pitkälti ollut Rajamäen diakoni Sari Pulli, ja toiminta korvaa nyt osittain seurakunnan ennen korona-aikaa Rajamäellä perjantaisin kauppiaiden kanssa yhteistyössä järjestämän diakoniaruokailun.

– Kun diakoniaruokailu loppui, mietimme yhdessä miten ruoanjakelu saataisiin käyntiin kesän ajaksi, koska Rajamäellä ja lähialueilla on varmasti ihmisiä, jotka ottavat mielellään vastaan esimerkiksi leipää, eineksiä ja mitä milloinkin pystymme jakamaan. Samalla tämä on myös ekoteko, Lammio kertoo.

Ruokajakelu toteutetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9–10 Rajamäen kylätalolla (Terveystie 1, RajamäkI), sekä tiistaisin klo 9–10 ja torstaisin klo 14–15 Rajamäen seurakunnan Artturi-salissa (Patruunantie 1, Rajamäki), jossa paikalla on myös diakoni.

Ruoanjakelu käynnistyy maanantaina 8. kesäkuuta, ja siitä vastaavat Rajamäen kyläyhdistyksen ja Nurmijärven seurakunnan yhteensä noin 20 vapaaehtoistoimijaa.

Päivitetty 2.6. klo 15.20: Juttuun on lisätty, että ruokaa jaetaan myös tiistaisin klo 9–10. Otsikon neljänä päivänä on muutettu viideksi päiväksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut