Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esitys: Rajamäelle uusi Rajakaari-rakennus ja lisää tilaa yläkoulle – lukio vain Kirkonkylään

Torstaina kokoontuvalle sivistyslautakunnalle esitetään nyt, että Rajamäen keskustaan rakennettaisiin uusi Rajakaari vanhan rakennuksen tilalle. Samalla Seitsemän veljeksen koulun käytössä olevista rakennuksista Kuntola korjattaisiin ja siihen liitettäisiin uudisrakennusosa yläkoululaisia ja kuudesluokkalaisia varten.

Sen sijaan lukiolle ei esitetä rakennettavan tiloja Rajamäeltä, vaan lukiota esitetään keskitettäväksi Kirkonkylään.

Tarkoitus olisi, että uusi, erillinen Rajakaaren rakennus palvelisi niin kirjastona, nuorisotilana kuin liikuntatiloinakin.

Esitystä perustellaan sillä, että monikäyttöiset, muunneltavat ja avoimet oppimisympäristöt mahdollistavat perusopetuksen opetussuunnitelman toteuttamisen hyvin.

– Kampukseen tulevat kirjaston ja nuorisotilan tilat tukevat yhteistyötä kirjaston ja nuorisotyön kanssa. Samoin mahdollistuu tilojen joustava käyttö. Kuudensien luokkien tilojen sijoittaminen Kuntola rakennukseen tuo tarvittavaa lisätilaa Rajamäen alakoulun puolelle, sivistysjohtaja Tiina Hirvosen ja tekninen johtajan Jouko Lehtosen valmistelemassa esityksessä kerrotaan.

Rajamäen keskustassa sijaitseva Seitsemän veljeksen koulu tarvitsee uudet tilat, sillä koulun nykyinen päärakennus kärsii pahoista sisäilmaongelmista ja se on asetettu käyttökieltoon 1.1.2020. Kunta ei pidä rakennuksen korjaamista vaihtoehtona, joten se on esitetty purettavaksi.

Sen sijaan Kuntolasta on arvioitu saatavan vielä käyttökelpoinen peruskorjauksella.

SVK:n päärakennuksen tavoin lukion käyttämässä Rajakaaressa on todettu laajoja sisäilmaongelmia.

Kunta on esittänyt sen purkamista, mutta museovirasto on puolestaan puoltanut rakennuksen säilyttämistä.

Sivistyslautakunnan on määrä päättää palveluverkkouudistukseen liittyvästä lausunnostaan torstaina.

Lopullisesti lukion kohtalosta päätetään valtuustossa elokuussa.

Ennen valtuuston päätöksentekoa jokainen lautakunta antaa kommenttinsa asiaan.