Nurmijärven Kodeilla lähes 60 tyhjää vuokra-asuntoa – alkuvuoden vuokratuotoista saamatta noin 330 000 euroa

Nurmijärven Kotien pian Tilkantielle Klaukkalaan valmistuvia asuntoja on vielä paljon vapaana. Kunnan vuokrataloyhtiön kohde on kuvassa olevan talorivin taimmainen talo. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven Kodeilta on jäänyt alkuvuonna saamatta noin 330 000 euroa vuokratuottoja. Näin kerrotaan yhtiön kuluvan vuoden ensimmäisessä osavuosikatsauksessa. Nurmijärven Kodit Oy on Nurmijärven kunnan vuokra-asuntoyhtiö.

Osavuosikatsauksen mukaan vuokratuottojen saamatta jääminen johtuu pääosin Klaukkalan uudiskohteesta sekä noin kymmenestä vanhasta kohteesta, joihin on ollut jo pitkään vaikea saada asukkaita.

Viime viikon tiedon mukaan Nurmijärven Kotien asunnoista oli vapaana 57. Asuntoyhtiöllä on 1698 asuntoa. Rakenteilla on 110 uutta asuntoa.

Tyhjillään olevista asunnoista 15 sijaitsee Kirkonkylällä, 11 Klaukkalassa, 24 Rajamäellä ja 7 Röykässä. Erityisesti Rajamäellä on paljon tyhjiä kolmioita, koska siellä ei ole enää isoille asunnoille yhtä paljon kysyntää kuin aiemmin.

– Joissakin kohteissa on paljon korjaustarpeita, joidenkin kohteiden sijainti ei enää houkuttele. Joillakin kohteilla on huono maine, vaikka nykyään elämä niissä olisikin rauhallista. Joissakin kohteissa kaksiot ovat isoja ja siksi kalliita, Nurmijärven Kotien toimitusjohtaja Marjut Joensuu selventää tilannetta.

– Tämän vuoden aikana on tarkoitus etsiä ratkaisuja. Korjaustarpeiden kartoittamiseksi tehdään kaikissa kohteissa kuntoarviot ja sen perusteella suunnitellaan korjaukset. Markkinointia on tehostettu, jotta tieto asunnoista saavuttaisi tarvitsijat paremmin, hän jatkaa.

Osavuosikatsauksessa mainitulla Klaukkalan uudiskohteella tarkoitetaan matkakeskuksen viereistä kohdetta Luhtajoentie 4. Kohteessa on viime viikon tietojen mukaan vapaana kymmenen asuntoa, yksiöitä ja joitakin kolmioita.

– Nämä asunnot ovat markkinahintaisia eli selvästi kalliimpia kuin muut kohteemme. Se voi olla yksi syy siihen, että siellä on vielä vapaita asuntoja. Tätä kohdetta lukuun ottamatta Klaukkalassa asunnoille on hyvin kysyntää, Joensuu kertoo.

43 m2 yksiön vuokra Luhtapellontien kohteessa on 774 euroa. 74 m2 kolmion vuokra on 1302 euroa. Vuokriin lisätään 15 euron suuruinen vesimaksu/asukas.

Myös alakerran liiketila on Joensuun mukaan vielä vuokraamatta.

– Kiinnostuneita vuokraajia on ollut muutamia, mutta korona-aika on lisännyt yritysten varovaisuutta.

Klaukkalan Tilkantielle uudelle Ali-Tilkan asuinalueelle kesällä valmistuva kohde on Joensuun mukaan herättänyt paljon kiinnostusta.

Tähänkin kohteeseen liittyy kuitenkin huolta. Osavuosikatsauksessa todetaan, että kesällä valmistuva uudiskohde voi heikentää asuntojen käyttöastetta, jos sen valmistuminen viivästyy tai jos kaikkia asuntoja ei saada vuokrattua nopeasti heti valmistumisen jälkeen. Toisaalta uuteen kohteeseen siirtyviltä asukkailta vapautuu vanhoja asuntoja, joita on vaikea saada vuokrattua.

Viime viikolla Tilkantien 110 asunnosta vapaana oli 46. Tilkantie 2 on ARA-rahoitteinen kohde. Yksiöiden vuokrat kohteessa ovat 377–475 e, kaksioiden 520–741 e, kolmioiden 722–936 e ja neliöiden 956 e.

Entä mistä Nurmijärven Kodit hakee säästöjä, jos asuntojen käyttöastetta ei saada nostettua?

– Säästöjä voidaan saavuttaa esimerkiksi siirtämällä korjauksia eteenpäin. Toivottavasti niin ei tarvitse tehdä, sillä korjaustarpeita on paljon, Joensuu pohtii.

Osavuosikatsauksen mukaan huoneistokorjausten budjetti näyttää ylittyvän, mutta kiinteistöjen korjaustoiminnassa ei ole vielä päästy vauhtiin isompien korjausten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.