Nurmijärven Kodeilla lähes 60 tyhjää vuokra-asuntoa – alkuvuoden vuokratuotoista saamatta noin 330 000 euroa

Nurmijärven Kotien pian Tilkantielle Klaukkalaan valmistuvia asuntoja on vielä paljon vapaana. Kunnan vuokrataloyhtiön kohde on kuvassa olevan talorivin taimmainen talo. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven Kodeilta on jäänyt alkuvuonna saamatta noin 330 000 euroa vuokratuottoja. Näin kerrotaan yhtiön kuluvan vuoden ensimmäisessä osavuosikatsauksessa. Nurmijärven Kodit Oy on Nurmijärven kunnan vuokra-asuntoyhtiö.

Osavuosikatsauksen mukaan vuokratuottojen saamatta jääminen johtuu pääosin Klaukkalan uudiskohteesta sekä noin kymmenestä vanhasta kohteesta, joihin on ollut jo pitkään vaikea saada asukkaita.

Viime viikon tiedon mukaan Nurmijärven Kotien asunnoista oli vapaana 57. Asuntoyhtiöllä on 1698 asuntoa. Rakenteilla on 110 uutta asuntoa.

Tyhjillään olevista asunnoista 15 sijaitsee Kirkonkylällä, 11 Klaukkalassa, 24 Rajamäellä ja 7 Röykässä. Erityisesti Rajamäellä on paljon tyhjiä kolmioita, koska siellä ei ole enää isoille asunnoille yhtä paljon kysyntää kuin aiemmin.

– Joissakin kohteissa on paljon korjaustarpeita, joidenkin kohteiden sijainti ei enää houkuttele. Joillakin kohteilla on huono maine, vaikka nykyään elämä niissä olisikin rauhallista. Joissakin kohteissa kaksiot ovat isoja ja siksi kalliita, Nurmijärven Kotien toimitusjohtaja Marjut Joensuu selventää tilannetta.

– Tämän vuoden aikana on tarkoitus etsiä ratkaisuja. Korjaustarpeiden kartoittamiseksi tehdään kaikissa kohteissa kuntoarviot ja sen perusteella suunnitellaan korjaukset. Markkinointia on tehostettu, jotta tieto asunnoista saavuttaisi tarvitsijat paremmin, hän jatkaa.

Osavuosikatsauksessa mainitulla Klaukkalan uudiskohteella tarkoitetaan matkakeskuksen viereistä kohdetta Luhtajoentie 4. Kohteessa on viime viikon tietojen mukaan vapaana kymmenen asuntoa, yksiöitä ja joitakin kolmioita.

– Nämä asunnot ovat markkinahintaisia eli selvästi kalliimpia kuin muut kohteemme. Se voi olla yksi syy siihen, että siellä on vielä vapaita asuntoja. Tätä kohdetta lukuun ottamatta Klaukkalassa asunnoille on hyvin kysyntää, Joensuu kertoo.

43 m2 yksiön vuokra Luhtapellontien kohteessa on 774 euroa. 74 m2 kolmion vuokra on 1302 euroa. Vuokriin lisätään 15 euron suuruinen vesimaksu/asukas.

Myös alakerran liiketila on Joensuun mukaan vielä vuokraamatta.

– Kiinnostuneita vuokraajia on ollut muutamia, mutta korona-aika on lisännyt yritysten varovaisuutta.

Klaukkalan Tilkantielle uudelle Ali-Tilkan asuinalueelle kesällä valmistuva kohde on Joensuun mukaan herättänyt paljon kiinnostusta.

Tähänkin kohteeseen liittyy kuitenkin huolta. Osavuosikatsauksessa todetaan, että kesällä valmistuva uudiskohde voi heikentää asuntojen käyttöastetta, jos sen valmistuminen viivästyy tai jos kaikkia asuntoja ei saada vuokrattua nopeasti heti valmistumisen jälkeen. Toisaalta uuteen kohteeseen siirtyviltä asukkailta vapautuu vanhoja asuntoja, joita on vaikea saada vuokrattua.

Viime viikolla Tilkantien 110 asunnosta vapaana oli 46. Tilkantie 2 on ARA-rahoitteinen kohde. Yksiöiden vuokrat kohteessa ovat 377–475 e, kaksioiden 520–741 e, kolmioiden 722–936 e ja neliöiden 956 e.

Entä mistä Nurmijärven Kodit hakee säästöjä, jos asuntojen käyttöastetta ei saada nostettua?

– Säästöjä voidaan saavuttaa esimerkiksi siirtämällä korjauksia eteenpäin. Toivottavasti niin ei tarvitse tehdä, sillä korjaustarpeita on paljon, Joensuu pohtii.

Osavuosikatsauksen mukaan huoneistokorjausten budjetti näyttää ylittyvän, mutta kiinteistöjen korjaustoiminnassa ei ole vielä päästy vauhtiin isompien korjausten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ely-keskus korjauttaa 29 siltaa – joukossa kohteita myös Nurmijärvellä
 2. Nurmijärvelle SM-hopeaa – Hiisvirta ja Oksanen menestyivät frisbeegolfissa
 3. Keudalle lähes 3 miljoonan tukipotti – hyödynnetään uusien opettajien palkkaamiseen
 4. Nurmijärvellä melko hyvä ilmanlaatu – eniten päästöjä liikenteestä ja puunpoltosta
 5. Keusoten asumispalveluiden lääkäripalveluiden tuottajaksi Mehiläinen – "Parantaa palvelun laatua ja saatavuutta"
 6. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 7. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 8. 4H-nuoret keräävät yrttejä suoraan luonnosta – Nurmijärven Aleksian Padalle 1 000 litraa nokkosta
 9. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 10. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 11. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 12. Rahaa opetukseen ja kasvatukseen – Nurmijärvelle yli 714 000 euroa koronavaikutusten tasoittamiseen
 13. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 14. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 15. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kissojen ulkoilu puhuttaa Nurmijärvellä – näin asiasta tiedottaa Suomen Kissaliitto
 2. Nurmijärvellä melko hyvä ilmanlaatu – eniten päästöjä liikenteestä ja puunpoltosta
 3. Keusoten asumispalveluiden lääkäripalveluiden tuottajaksi Mehiläinen – "Parantaa palvelun laatua ja saatavuutta"
 4. Keudalle lähes 3 miljoonan tukipotti – hyödynnetään uusien opettajien palkkaamiseen
 5. Kiljavantien onnettomuudella traaginen päätös – kuljettaja kuoli saamiinsa vammoihin
 6. Roskapönttö roihusi Kirkonkylällä – suuremmalta vahingolta vältyttiin
 7. 4H-nuoret keräävät yrttejä suoraan luonnosta – Nurmijärven Aleksian Padalle 1 000 litraa nokkosta
 8. Lukihäiriön kanssa kamppaileva Sirkku Jauhiainen perusti verkkosivun lisätäkseen tietoisuutta: "Lukihäiriö on tehnyt minusta tarkan ja empaattisen"
 9. Tievalaistuksen rakentaminen käyntiin useassa kohteessa – haittaa liikenteelle
 10. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 11. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 12. Sääksjärven rantasaunojen vuokraus puhuttaa – kunnan saunat vuokrattiin yksittäiselle yhdistykselle
 13. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 14. Keusotelta vahvistus: Ikääntyneiden päivätoiminta loppuu Rajamäellä
 15. Rahaa opetukseen ja kasvatukseen – Nurmijärvelle yli 714 000 euroa koronavaikutusten tasoittamiseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.