Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän veljestä 150 -juhlavuosi saa oman oluen – "Kevyt ja helposti juotava"

Helmikuussa alkanut valtakunnallinen Seitsemän veljestä 150 -juhlavuosi saa oman oluen. Oluen valmistaa vuonna 2018 perustettu nurmijärveläinen pienpanimo Grönbacka panimo.

– Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlan kunniaksi halusimme panna olutta veljesten hengessä. Saimme innoituksen Aleksis Kiven romaanista ja olimme yhteydessä kuntaan, olisiko juhlavuoden oluen paneminen mahdollista, kertoo Niklas Wennström Grönbacka panimosta.

– Arvostamme käsityöläisyyttä ja yhteishenkeä, joten halusimme heti osallistua juhlaan omalla tavallamme, hän kertoo.

Panimon Seitsemän Veljeksen juhlaolut tulee myyntiin panimon myymälään Ilvesvuoreen (Ilvesvuorenkatu 37 H). Olut on vaalea pohjahiivaolut, kevyt ja helposti juotava.

Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen (kesk.) kiittää panimoa ja muita juhlavuoteen mukaan lähteneitä tahoja:

– Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden yhdessä tekemisen meininki on ollut valtavan innostavaa ja sytyttävää. Monet tahot yksityisistä henkilöistä ja yhdistyksistä yrityksiin ovat lähteneet mukaan tekemään juhlavuoden tapahtumia kukin omalla tavallaan ja omalla korrellaan – kuka lyhyellä ja kuka pitkällä, Toivonen sanoo.

Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlavuotta on juhlistettu monella tapaa.

Tähän mennessä juhlavuotta Nurmijärvi on julistautunut maailman Aleksis Kivi -pääkaupungiksi, Jukolan veljekset ovat avanneet joukolla sometilit, ja meditatiivinen valotaideteos Veljesten valo puolestaan tavoitti satojatuhansia katsojia Helsinki–Tampere-moottoritien varrella.