Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksien käyttö jälleen normalisoitumassa – tilaukset kasvaneet kovaa vauhtia

Taksitilausten määrät ponnahtivat kasvuun heti koronarajoitusten höllennyttyä. Kun pandemian takia siirryttiin poikkeustilaan maaliskuussa, kriisin vaikutus näkyi taksialalla todella nopeasti.

Tilauspalvelu 02 Taksin keräämän datan mukaan pahimmillaan koronarajoitusten aikana yhtiön puhelinpalveluun ja mobiilisovellukseen tulleiden tilausten määrä laski koko maassa jopa 60 prosenttia normaalista tasosta.

02 Taksin tilauspalvelun kumppaneina on taksiyhtiöitä ympäri Suomea ja niillä on yhteensä noin 4 000 autoa.

Alimmillaan tilausmäärät olivat huhtikuun lopussa. Erityisesti viikot 16 ja 17 olivat todella hiljaisia.

Viikolla 23 nähtiin kuitenkin selkeä käänne, 02 Taksi tiedottaa. Koronarajoituksia höllennettiin merkittävästi kesäkuun alussa ja se heijastui välittömästi taksin tilaamiseen.

Tilausmäärät kasvoivat koko maassa 121 prosenttia verrattuna huhtikuun pahimpaan viikkoon. Sama trendi jatkui myös loppuviikkona, sillä kaikkiaan koko viikon kasvu verrattuna huhtikuun huonoimpaan viikkoon oli 157 prosenttia.

Kaupunkikohtaisesti erot ovat myös merkittäviä. Helsingissä tilausmäärissä kasvua oli huonoimpaan viikkoon 171 prosenttia, Tampereella 241 prosenttia ja Turussa 193 prosenttia.

Datasta käy myös ilmi, että taksia tilataan tällä haavaa enemmän vapaa-ajan tarpeisiin kuin liikematkailuun.

– Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä monet ovat yhä etätöissä. Samalla se näyttää, että suomalaiset haluavat käyttää takseja vapaa-ajan helpottamiseen. Tämä on alalle rohkaiseva merkki, 02 Taksin liiketoiminnan kehitysjohtaja Petteri Niemi toteaa tiedotteessa.