Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toinen lautakunta Rajamäen lukion säilyttämisen kannalla – asra osoittaisi Toreeninmäen asumiskäyttöön

Nurmijärven asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta ei suosita lukion rakentamista Kirkonkylän Toreeninmäkeen.

Sivistyslautakunta esittää lukion rakentamista Kirkonkylään Toreeninmäelle nykyisen Kirkonkylän päiväkodin paikalle, mutta asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan näkemys aiheesta on erilainen.

Tiistaina omassa kokouksessaan asiaa käsitellyt asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta päätti yksimielisesti todeta, että Toreeninmäki on liikenteen suhteen erityisen haastava. Niinpä lautakunta ehdottaa alueen osoittamista asuinrakentamiseen, eikä paikaksi lukiolle. Lautakunta katsoo, että Toreeninmäen osoittaminen asumiskäyttöön vastaisi nopealla aikataululla Kirkonkylän tonttipulaan.

– Lisäksi Toreenin alueella vireillä olevat rakennushankkeet saattavat tehdä kaavoituksesta haasteellisen ja hidastaa hanketta, lautakunta totesi.

Lautakunta ei suoraa ottanut kantaa siihen, mitä lukiovaihtoehtoa he esittävät toteutettavaksi, mutta lautakunnan näkemyksen mukaan kaupunkirakenteen kehittämismahdollisuuksien hyödyntämiseksi tulisi opetustilat pyrkiä sijoittamaan näille toiminnoille varatuille alueille.

Asra myös huomautti, että kaikki vaihtoehdot edellyttävät asemakaavan muutosta ja Rajamäelle sijoittuvien vaihtoehtojen osalta asemakaavan muutostyö on käynnissä.

Toreeninmäki on liikenteen suhteen erityisen haastava.

Lisäksi asran lausunnosta Seitsemän veljeksen koulun rakentamiseen on tulkittavissa, että lautakunta puoltaa lukion säilyttämistä Rajamäellä.

Asra nimittäin päätti esittää Seitsemän veljeksen koulun toteuttamista siten, että peruskorjattava Kuntola ja uudisrakennusosa muodostavat Seitsemän veljeksen koulun, johon voidaan sijoittaa perusopetuksen lisäksi Nurmijärven lukion Rajamäen toimipiste tai Nurmijärven lukio.

Seuraavaksi lukiosta ja Seitsemän veljeksen koulusta antavat lausuntonsa hyvinvointilautakunta, elinvoimalautakunta ja tekninen lautakunta.

Lukion ja Seitsemän veljeksen koulun kohtalosta on tarkoitus päättää kunnanhalituksessa elokuussa ja lopullisesti valtuustossa 26.8.

Sivistyslautakunta haluaa keskittää lukion Kirkonkylään – vain muutama Rajamäen lukion toimipisteen kannalla