Kesä tuo muutoksia Nurmijärven sote-palveluihin – Klaukkalan ja Rajamäen terveysasemat kiinni

Klaukkalan terveysasema on suljettuna 29.6.-2.8. Eelis Lähdemäki

Riikka Laine

Nurmijärveläisten terveysasemapalvelut keskitetään jälleen tänä kesänä heinäkuun ajaksi Kirkonkylän terveysasemalle. Rajamäen ja Klaukkalan terveysasemien kesäsulku ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, vaan näin on toimittu Nurmijärvellä jo vuosia.

Klaukkalan terveysema on suljettuna 29.6.–2.8.

Rajamäen terveysasema on niin ikään suljettuna 2.8. asti. Rajamäen terveysasema on ollut suljettuna 7.4. lähtien ja sulkuaika tulee näin ollen olemaan liki neljän kuukauden mittainen. Keusoten terveyspalveluiden ja sairaanhoidon vs. palvelujohtaja Susanna Pitkänen kertoo Rajamäen terveysaseman edelleen jatkuvan kiinni olon syyksi henkilöstön riittävyyden takaamisen muissa palveluissa.

Käytännössä lääkärin tai hoitajan vastaanottoa kaipaavien tulee kesäaikanakin ottaa yhteyttä terveysasemalle joko nettipalvelun tai keskitetyn puhelinpalvelun kautta joka päivä ma-su klo 8–20.

Pitkänen kertoo palvelun laajentuneen niin, että iltaisin ja viikonloppuisin puhelinpalvelussa on sekä hoitajia että lääkäreitä hoitamassa kuntalaisia.

– Tarpeen mukaan potilas ohjataan akuuttivastaanotolle Kirkonkylän terveysasemalle tai Hyvinkään päivystykseen. Yöaikaan terveysasioissa voi olla yhteydessä päivystysapuun p. 116 117 ja hätätapauksissa kaikkina aikoina soitto numeroon 112, Pitkänen neuvoo.

Mahdollista koronavirustartuntaa epäilevien tulee sen sijaan tehdä ensin oirearvio nettipalvelussa www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus tai ottaa yhteyttä koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099 (klo 8–20).

Nurmijärveläisten on hyvä huomioida muutoinkin, että Keusoten palvelut toimivat kesällä supistetuin aukioloin.

Terveysasemien kanssa samaan aikaan suljettuna ovat myös aikuisten päihde- ja mielenterveyspalvelut ja aikuissosiaalityön palveluneuvonta toimii supistetusti 22.6.–9.8. ma–pe klo 9–12.

Laboratorioissa on supistettua toimintaa 29.6.–2.8., ja ne ovat suljettuna sekä viikonloppuisin että iltaisin. Rajamäen laboratorio on kesällä kokonaan kiinni ja Klaukkalan laboratorio on suljettu 29.6.–2.8. Laboratorioon suositellaan myös edelleen varaamaan asiointiaika etukäteen joko verkosta www.huslab.fi/ajanvaraus tai numerosta 09 471 86800.

Nurmijärven nuorisoasema on kiinni 6.7.–28.7, mutta asiakkaita palvellaan numerossa 019 226 0111 koko kesän.

Rajamäen neuvola on myös kiinni 29.6.–2.8. ja Klaukkalan neuvola on kiinni 6.7.–2.8.Kirkonkylän neuvola palvelee sen sijaan läpi kesän, mutta siellä hoidetaan vain 0–1-vuotiaat lapset, raskaana olevat ja kontrollikäynnit ja aukioloaikoja on supistettu välille klo 8–16. Myös Neuvola Chattia voi käyttää läpi kesän.

Lisää tietoa Keusoten kesäajan palveluista sivulla 11.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut