Kesä tuo muutoksia Nurmijärven sote-palveluihin – Klaukkalan ja Rajamäen terveysasemat kiinni

Klaukkalan terveysasema on suljettuna 29.6.-2.8. Eelis Lähdemäki

Riikka Laine

Nurmijärveläisten terveysasemapalvelut keskitetään jälleen tänä kesänä heinäkuun ajaksi Kirkonkylän terveysasemalle. Rajamäen ja Klaukkalan terveysasemien kesäsulku ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, vaan näin on toimittu Nurmijärvellä jo vuosia.

Klaukkalan terveysema on suljettuna 29.6.–2.8.

Rajamäen terveysasema on niin ikään suljettuna 2.8. asti. Rajamäen terveysasema on ollut suljettuna 7.4. lähtien ja sulkuaika tulee näin ollen olemaan liki neljän kuukauden mittainen. Keusoten terveyspalveluiden ja sairaanhoidon vs. palvelujohtaja Susanna Pitkänen kertoo Rajamäen terveysaseman edelleen jatkuvan kiinni olon syyksi henkilöstön riittävyyden takaamisen muissa palveluissa.

Käytännössä lääkärin tai hoitajan vastaanottoa kaipaavien tulee kesäaikanakin ottaa yhteyttä terveysasemalle joko nettipalvelun tai keskitetyn puhelinpalvelun kautta joka päivä ma-su klo 8–20.

Pitkänen kertoo palvelun laajentuneen niin, että iltaisin ja viikonloppuisin puhelinpalvelussa on sekä hoitajia että lääkäreitä hoitamassa kuntalaisia.

– Tarpeen mukaan potilas ohjataan akuuttivastaanotolle Kirkonkylän terveysasemalle tai Hyvinkään päivystykseen. Yöaikaan terveysasioissa voi olla yhteydessä päivystysapuun p. 116 117 ja hätätapauksissa kaikkina aikoina soitto numeroon 112, Pitkänen neuvoo.

Mahdollista koronavirustartuntaa epäilevien tulee sen sijaan tehdä ensin oirearvio nettipalvelussa www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus tai ottaa yhteyttä koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099 (klo 8–20).

Nurmijärveläisten on hyvä huomioida muutoinkin, että Keusoten palvelut toimivat kesällä supistetuin aukioloin.

Terveysasemien kanssa samaan aikaan suljettuna ovat myös aikuisten päihde- ja mielenterveyspalvelut ja aikuissosiaalityön palveluneuvonta toimii supistetusti 22.6.–9.8. ma–pe klo 9–12.

Laboratorioissa on supistettua toimintaa 29.6.–2.8., ja ne ovat suljettuna sekä viikonloppuisin että iltaisin. Rajamäen laboratorio on kesällä kokonaan kiinni ja Klaukkalan laboratorio on suljettu 29.6.–2.8. Laboratorioon suositellaan myös edelleen varaamaan asiointiaika etukäteen joko verkosta www.huslab.fi/ajanvaraus tai numerosta 09 471 86800.

Nurmijärven nuorisoasema on kiinni 6.7.–28.7, mutta asiakkaita palvellaan numerossa 019 226 0111 koko kesän.

Rajamäen neuvola on myös kiinni 29.6.–2.8. ja Klaukkalan neuvola on kiinni 6.7.–2.8.Kirkonkylän neuvola palvelee sen sijaan läpi kesän, mutta siellä hoidetaan vain 0–1-vuotiaat lapset, raskaana olevat ja kontrollikäynnit ja aukioloaikoja on supistettu välille klo 8–16. Myös Neuvola Chattia voi käyttää läpi kesän.

Lisää tietoa Keusoten kesäajan palveluista sivulla 11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ely-keskus korjauttaa 29 siltaa – joukossa kohteita myös Nurmijärvellä
 2. Nurmijärvelle SM-hopeaa – Hiisvirta ja Oksanen menestyivät frisbeegolfissa
 3. Keudalle lähes 3 miljoonan tukipotti – hyödynnetään uusien opettajien palkkaamiseen
 4. Nurmijärvellä melko hyvä ilmanlaatu – eniten päästöjä liikenteestä ja puunpoltosta
 5. Keusoten asumispalveluiden lääkäripalveluiden tuottajaksi Mehiläinen – "Parantaa palvelun laatua ja saatavuutta"
 6. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 7. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 8. 4H-nuoret keräävät yrttejä suoraan luonnosta – Nurmijärven Aleksian Padalle 1 000 litraa nokkosta
 9. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 10. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 11. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 12. Rahaa opetukseen ja kasvatukseen – Nurmijärvelle yli 714 000 euroa koronavaikutusten tasoittamiseen
 13. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 14. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 15. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.