Nurmijärven kunta puoltaa terveysasemien säilyttämistä – yhtäkään terveyasemaa ei voi vielä sulkea

Klaukkalan terveysasema oli yksi Keusoten alkuperäisiin lakkautussuunnitelmiin mahdollisesti kuuluva terveysasema. Nyt suunnitelma on ainakin toistaiseksi muutettu, eikä terveysasemia tällä hetkellä olla ajamassa alas. Eelis Lähdemäki

Riikka Laine

Nurmijärven kunnanhallitus ei hyväksy terveysasemien mahdollista lakkauttamista.

Kunnanhallitus päätti maanantaina lausua kannanottonaan Keusoten palveluverkkosuunnitelmaan, että jos toimipaikkojen vähentäminen nousee palveluiden kehitystyössä säästö- ja tehostamistoimeksi, kaavailuista ja suunnitelmista tulee viipymättä selvittää paikalliset olot huolella ja keskustella ko. omistajakunnan kanssa, jonka alueen toimipaikkojen supistamisesta on kyse.

Kunnanhallitus tiedostaa, että Keusoten tuottamat palvelut tulevat olemaan suurten muutosten alla tulevien vuosikymmenten aikana.

Kunta huomauttaa kuitenkin, että sähköiset palvelut kaikille kuntalaisille omaan terveyteen liittyvissä kysymyksissä ovat vielä sellaisessa kehityksen vaiheessa, että oli kyse sitten terveysasema-, ikääntyneiden tai perhekeskuspalveluista, fyysisiä käyntejä kaikissa palveluissa, kaikille ikäryhmille tarvitaan vielä merkittävässä määrin pitkän aikaa.

– Liikkuvien ja sähköisten palveluiden kehittyessä, lisääntyessä ja vakiintuessa fyysisten käyntien määrä mitä suurimmalla todennäköisyydellä vähenee. Se vaikuttaa varmasti tilatarpeisiin pitkällä aikavälillä. Ennen kuin uudet palvelut ja palvelumuodot on testattu, käytössä, varmistettu niiden saavuttavan kaikki ikäryhmät ja vakiinnutettu mitään Keusoten alueen terveysasemia ei voida kuitenkaan sulkea, kunta lausuu.

Nurmijärven kunnanhallitus painottaa lausunnossaan, että Keusoten omistajakuntien ja -kaupunkien asukkaiden terveyttä ja palveluiden saatavuutta ei saa vaarantaa.

Kunnanhallitus vaatii sitä pidettävän itsestään selvänä, että jos toimipaikkojen vähentäminen nousee palveluiden kehitystyössä säästö- ja tehostamistoimeksi, asiasta tulee viipymättä selvittää paikalliset olot ja keskustella omistajakunnan kanssa.

Keusote ilmoitti 7.5. alustavissa palveluverkkosuunnitelmaluonnoksissa suunnittelevansa Rajamäen, Kellokosken ja Jokelan sekä lisäksi Klaukkalan tai Pornaisten terveysaseman lakkautusta. 14.5. Keusote tiedotti kuitenkin luopuneensa terveysasemien lakkautussuunnitelmista, eikä sellaista tulla esittämään Keusoten päättäjille kesäkuussa.

Keusoten yhtymähallituksen on määrä päättää palveluverkkosuunnitelmista tiistaina 16.6. ja yhtymävaltuusto päättää palveluverkosta lopullisesti loppukesästä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut