Nurmijärven kirkkojen vihkivaraukset vähenivät huomattavasti – syynä koronavirusepidemia

Häät: Koronatilanteen takia moni hääpari on päättänyt siirtää vihkimisen tulevaisuuteen. Tälle kesälle Nurmijärven kolmeen kirkkoon on vain 15 vihkivarausta.

Nurmijärven kirkko on kunnan suosituin vihkikirkko. Tänä kesänä kirkossa vihitään tämän hetken tietojen mukaan 10 paria. Riitta Ketola
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven kirkoissa vihitään tänä kesänä avioliittoon huomattavasti aiempia kesiä vähemmän pariskuntia. Syynä tilanteelle on koronavirusepidemia.

Nurmijärven kolmeen kirkkoon on tehty kesä-, heinä- ja elokuulle kaikkiaan 15 vihkivarausta. Vihkivarauksista 10 on tehty Nurmijärven kirkkoon, kolme Klaukkalan kirkkoon ja kaksi Rajamäen kirkkoon. Lisäksi on muutama kotivihkiminen.

Kesällä 2019 pelkästään Nurmijärven kirkossa oli 20 vihkimistä.

– Tämän vuoden vihkitoimituksiin koronatilanne on vaikuttanut merkittävästi. Varauksia on hyvin paljon siirretty myöhempään ajankohtaan tai peruttu kokonaan, Nurmijärven seurakunnan toimistosihteeri Kaija Lahtinen kertoo.

Tällä hetkellä vapaita vihkiaikoja löytyy suosituimpaan Nurmijärven kirkkoon mille tahansa kesälauantaille heinä- tai elokuussa. Esimerkiksi lauantaille 15. elokuuta ei ole ainuttakaan vihkivarausta.

Ennen korona-aikaa kesän suosituin hääpäivä oli varausten perusteella 8. elokuuta.

Nurmijärven kirkossa ensimmäinen vihkiaika on lauantaisin kello 15. Muut ajat ovat siitä tasatunnein eteenpäin. Rajamäen ja Klaukkalan kirkoissa vihkiminen on mahdollista aiemminkin.

Vihkimisten peruuntumisiin tai siirtymisiin ovat vaikuttaneet erityisesti koronavirusepidemian aiheuttamat rajoitukset.

Hallitus on esimerkiksi aiemmin suositellut välttämään yli 50 henkilön kokoontumista myös yksityisissä tilaisuuksissa, kuten uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Kesäkuun alusta lähtien kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin, kuten vihkimiseen, on kuitenkin voinut osallistua yli 50 henkilöä, mikäli muun muassa turvaväleistä huolehditaan. Nurmijärven seurakunnan kirkkoherran Ari Tuhkasen mukaan Nurmijärven kirkkoon mahtuu turvavälit huomioiden noin 250 ihmistä, Klaukkalan kirkkoon suurin piirtein saman verran. Rajamäen kirkko on puolestaan kooltaan selvästi pienempi, joten sinne väkeä mahtuu vähiten, noin sata.

Nurmijärven seurakunnan kesän 2021 vihkiaikojen varaus on niin ikään jo alkanut. Vihkiaikojen varaus alkaa aina vuotta aiemmin vapun jälkeen.

Toimistosihteeri Kaija Lahtinen kertoo, että myös kesän 2021 suhteen vihkiaikoja on hyvin saatavilla. Niiden menekkiin on vaikuttanut jonkin verran Nurmijärven kirkossa kesällä 2021 toteutettava ulkoseinien maalaus.

Kesä–elokuulle 2021 löytyy vielä kello 15 toimitusaikoja 5.6., 10.7., 31.7. ja 7.8. ja kello 16 aikoja 12.6., 19.6., 3.7., 17.7., 24.7. ja 14.8. Tällä hetkellä varatuimmat vihkipäivät vuodelle 2021 ovat 21.8 ja 28.8.

Nurmijärven kirkon ulkomaalaus ja ulkoverhouksen kunnostus on tarkoitus kirkkoherra Ari Tuhkasen mukaan aloittaa huhti–toukokuussa 2021 säiden niin salliessa.

Töiden takia koko kirkko tullaan peittämään suojahupun alle. Ulkoremontin kesto on noin 4–5 kuukautta eli käytännössä koko kesän 2021 Nurmijärven kirkko on suojahupun alla.

Tänä kesänä Nurmijärven kirkon ja kellotapulin paanukatot puolestaan tervataan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut