Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cafè Penger avasi ovensa kosken partaalla – tarjolla tuoretta kahvia paitsi sadesäällä

Kuinka moni tietää, että nukarilainen Sinikka Kekki oli kaikkien aikojen ensimmäinen Pauligin Paula-tyttö. Asia selviää, kun pistäytyy Nukarilla kosken partaalla sijaitsevassa Cafè Penkereessä. Sen seinällä hymyilee Sinikka Kekki Sääksmäen kansallispuvussaan.

Kahvilan isäntä Juhani Ström tosin tietää kertoa, että 19-vuotiaana Paulaksi valittu Kekki oli Karjalan evakoita. Kekki toimi Paula-tyttönä vuosina 1950-58.

Paula-tytön perinteen mukaisesti Cafè Penkereestä saa tuoretta kahvia – paitsi sadesäällä.

– Olen sanonut kaikille, että sateella kahvilan ovi pysyy kiinni, Ström nauraa.

Aukioloajat eivät ole muutenkaan kovin säännölliset, sillä Ström pitää kahvilaa oman työnsä ohessa. Kun etätöitä 15 vuoden ajan tehneen miehen työpäivä päättyy, kahvilan ovet aukeavat. Ajantasainen tieto aukiolosta löytyy kahvilan Facebook-sivustolta.

Viime kesänä, jolloin kahvila aloitti toimintansa, Ström järjesti joinakin viikonloppuina pop up -tapahtumia.

– Pystytin muurikkapannun pihalle ja grillistä sai makkaraa. Tapahtumat olivat suosittuja ja niitä jatketaan myös tänä kesänä, Ström kertoo.

Tälle kesälle hän on hankkinut myös panniinigrillin. Varsinaista ruokaa kahvilasta ei saa, sillä tilassa ei ole sen valmistamiseen soveltuvaa keittiötä.

Cafè Penger toimii osoitteessa Nukarintie 75, Nukari.