Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäen uimahallin toimitusjohtajan Juha Ahosen ja Rajamäen kehityksen kuntojaoston vetäjän Mika ”Mäxä” Mäkelän innostus on käsin kosketeltavissa, kun he pääsevät Rajamäen Tykkitorninmäen tenniskentälle.

Vaikka tenniskenttä on ollut jo noin kymmenkunta vuotta poissa käytöstä, uskovat Ahonen ja Mäkelä sen valoisaan tulevaisuuteen.

Lähistöllä asuva Ahonen kertoo jo pari vuotta haaveilleensa kentän kunnostuksesta. Viime elokuussa koulujen alkamispäivänä kunnostusprojekti lähti kunnolla käyntiin, kun Ahosella, Mäkelällä ja K-Supermarket kauppias Jani Pyörteellä tuli suojatiepäivystyksen päätteeksi juotujen kahvien ääressä tennis puheeksi ja se, että missä lajia voisi harrastaa.

Ahonen lähti saman tien esittelemään ränsistynyttä kenttää Mäkelälle ja Pyörteelle. Miehet innostuivat, että voisivat laittaa kenttää talkoilla kuntoon, jos saisivat kunnan mukaan tukemaan osittain hanketta.

Vaikka kunnan liikuntapuolella kunnostusideaa pidettiin hulluna, niin kunta lupasi olla mukana murskeen tilaamisessa 5000 eurolla.

Muita tukijoita ovat Rajamäen Lions Club, Rajamäen uimahalli Oy, K-Supermarket Lähde ja Rajamäen Kehitys. Talkoisiin on puolestaan saatu näiden tahojen edustajia ja yksityishenkilöitä.

Nyt ensimmäiset talkoot on pidetty, massa tilattu ja kentän kunnostus hyvällä mallilla.

Ahosen ja Mäkelän mukaan jopa niin hyvällä mallilla, että avajaistapahtumaa voidaan juhlistaa 26.6. klo 18.

– Kenttää ovat käyttäneet viimeksi 10 vuotta sitten Alkon eläkeläiset. Sieltä kautta kentälle löytyikin vielä vanha verkko ja toinen kaveri löysi vanhan jyrän, niin pystyimme säästämään kuluissa ison summan.

– Kun kenttä sijaitsee niin ainutlaatuisessa miljöössä tehdasyhdyskunta-alueella, niin haluamme vaalia kulttuurihistoriaa ja säilyttää sen mahdollisimman alkuperäisen kaltaisena. Tolpat pysyvät ennallaan, mutta pinta uusitaan ja asennamme uudet tuulisuojat, Ahonen ja Mäkelä kertovat.

Samalla miehet muistuttavat, että kenttää ei suinkaan kunnosteta heitä itseään varten, vaan tarkoitus on, että kuka tahansa pääsee pelaamaan – kunhan tasoittaa pinnan aina käytön jälkeen seuraavia käyttäjiä varten.

– Kentälle tulee varausjärjestelmä, jossa hyödynnetään uimahallin varausjärjestelmää, mutta idea on, että kuka tahansa voi varata vuoroja ja silloin kun varattuja vuoroja ei ole, niin kenttää saa käyttää vapaasti.

– Toivottavasti tämä aktivoi nuoria liikkumaan, mutta yhtälailla vaikka näitä Alkon eläkeläisiä, jotka ovat vuosia sitten kentällä viimeksi pelanneet. Ja toisaalta keski-ikäiset odottavat varmasti pääsevänsä fiilistelemään pitkästä aikaa massakentällä pelaamista.

Ahosen ja Mäkelän mukaan parasta on ollut huomata, että moni on ollut innoissaan vanhan kentän henkiin herättämisestä. Talkoolaiset ovat antaneet ison panoksen kentän eteen, vaikka sitäkin ehdittiin epäillä, että onko nykypäivänä talkoilla mahdollista saada tällaista aikaan.

– Hienoa olisi, jos tämä kannustaisi muitakin toimimaan ja kunnostamaan jonkun oman lähialueensa kohteen, eikä aina vaan odottaa kuntaa tekemään kaikkea.

Tykkitorninmäen tenniskentän avajaiset 26.6. klo 18 Tapiontien varressa sijaitsevalla kentällä. Vapaa pääsy.