Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvellä luvassa kaksi kesäteatteria – Viidakkokirja ja Seitsemän veljestä ensi-illassa elokuussa

Monen kulttuurinystävän kesään kuuluu perinteisesti vierailu kesäteatterissa. Tänä kesänä monet kesäteatterit ovat joutuneet koronatilanteen vuoksi perumaan esityksiään, ja muun muassa Taaborin kesäteatterin Vaahteramäen Eemeli siirrettiin suosiolla ensi kesään.

Nurmijärvellä nähdään kuitenkin elokuussa näillä näkymin kaksi eri kesäteatteriproduktiota.

Taaborinvuorella nähdään Kivi-juhlien Seitsemän veljestä 19.–30.8.

Alun perin Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävä nimikkonäytelmä piti olla Taaborilla kesäkuussa, mutta se siirrettiin koronan vuoksi loppukesään.

Elokuisen Seitsemän veljeksen ohjauksesta vastaa järvenpääläinen Samuli Reunanen.

Reunasen ohjauksessa Seitsemän veljeksen draaman kaari käydään Aleksis Kiven teoksen mukaisesti läpi, mutta uutta vivahdetta perinteiseen tarinaan tuo se, että veljeksiä näyttelevät naiset. Reunanen uskoo, että tästä syntyy kiinnostava jännite miehenä ja naisena olemiseen.

Klaukkalassa Teatteri Roinelassa nähdään puolestaan 11.–23.8. Rudyard Kiplingin kirjaan perustuva Viidakkokirja.

Tarinassa Mowgli-poika on joutunut viidakkoon, jossa hän kasvaa susien parissa, karhu Baloon opissa ja pantteri Baghreeran valvovan silmän alla. Viidakko on kuitenkin täynnä vaaroja. Mowglin on selvitettävä onko viidakosta kodiksi ihmisen pennulle ja mikä lopulta on hänen paikkansa maailmassa.

Roinelan kesänäyttämölle hurjan koko perheen seikkailun on sovittanut ohjaaja Laura Anttila ja tuotantotiimi Tanja Hietakangas ja Karoliina Eräste.

Teatterissa istutaan nuorisoseurantalo Roinelan pihamaalla oman seurueen kesken omilla vilteillä ja halutessaan omia piknik-eväitä nauttien.

Koronan vuoksi esitykseen varataan kuitenkin paikat maksimissaan sadalle hengelle. Tämän jälkeen järjestävät tarkistavat, mahtuuko pihalle enemmän katsojia turvaväleillä.

Lisätiedot: www.teatteriroinela.fi ja kivijuhlat.fi