Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Joonas Romppanen: Ylen tuottama sisältökin vaatii tarkennuksia

Parasta olisi, jos Ylen tuottamien tai välittämien sisältöjenkin vaatimuksia pyrittäisiin entisestään tarkentamaan pelkän teknisen toimenpiteen lisäksi, katsoo Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Joonas Romppanen pääkirjoituksessaan.

Romppanen ottaa kantaa hallituksen muutosehdotukseen Yle-laiksi. Sen toteutuessa Yle ei saisi jatkossa julkaista tekstimuotoista sisältöä ilman siihen liittyvää ääntä tai liikkuvaa kuvaa.

Äänen tai liikkuvan kuvan vaatimus uutisoinnissa on toki konkreettinen, mutta perusasetelma ei välttämättä muutu ellei Yle itse niin halua, Romppanen huomauttaa ja muistuttaa verorahoilla tuetun julkisen palvelun periaatteista.

Yle-lain muutosehdotus juontuu Medialiiton kantelusta Euroopan komissiolle. Mediakustantajien mukaan Yle kilpailee verotulojensa tuella yhä selvemmin kaupallisten toimijoiden kanssa etenkin verkkouutisoinnissa.

Medialiiton puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi pitää muutosehdotusta merkittävänä asiana. Hän katsoo, että Ylen agendasta on ollut tiettyä epätietoisuutta: mitkä tehtävät sille kuuluvat ja mitkä eivät.

– Tässähän on kyse siitä, voiko Yle kilpailla valtion tuen turvin kaupallisten verkkosanomalehtien kanssa, Kangaskorpi toteaa.