Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viranomaisilla kiireinen juhannus – Itä-Uudenmaan poliisilla yli tuhat tehtävää

Helteinen juhannus työllisti keskisen Uudenmaan viranomaisia melko paljon.

Keski-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys kertoo Twitter-tilillään, että juhannus oli tavanomaista kiireisempi.

– Päihteiden käyttö, väkivalta ja ”yleinen helle-vallattomuus” ovat työllistäneet meitä. Kriisityöllekin on ollut tarvetta, valitettavasti kuolemantapauksia on ollut useita, kriisipäivystys twiittaa ottaen osaa läheistensä menettäneiden suruun.

Myös Itä-Uudenmaan poliisi kertoo apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen kuvailee Twitterissä poliisin juhannusta ajoittain kiireiseksi. Karvosen mukaan tehtäviä oli laidasta laitaan. Kaikkiaan Itä-Uudenmaan poliisilla oli juhannuksena hiukan yli tuhat tehtävää.

Itä-Uudenmaan poliisi auttoi myös Helsingin poliisia, kun Helsingissä poliisit olivat kiinni nuorison joukkotappelussa Hietaniemen uimarannalla.

Vakavimmat Itä-Uudenmaan poliisin alueen tietoon tulleet rikokset olivat tapon yritys Nurmijärvellä juhannusaattoiltana ja tapon yritys Vantaan Kaivokselassa juhannusyönä.

Nurmijärven tapauksessa mies sytytti toisen palamaan riidan päätteeksi, ja uhri sai palovammoja eri puolille kehoaan.

Vantaan tapauksessa kahden miehen illanvietosta ja musiikinsoitosta suuttunut mies löi uhreja astalolla useita kertoja ylävartalon alueelle aiheuttaen heille vakavia vammoja.

Molemmissa tapauksissa tekijät otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Lisäksi poliisin tutkintaa työllisti juhannuksena murheellinen tapahtuma Loviisassa, jossa Suomenlahden merivartioston vartiolaiva upposi mereen. Pohjakosketuksen saaneen partioveneen miehistöstä kaksi onnistui pelastautumaan, mutta yksi merivartija jäi sisään veneeseen, joka täyttyi vedellä. Veneeseen jäänyt henkilö saatiin lopulta pois veneestä ja kuljetettiin Rajavartiolaitoksen helikopterin toimesta Meilahden sairaalaan, jossa merivartija todettiin myöhemmin menehtyneeksi.

Lisää Nurmijärven alueella juhannuksena tapahtuneista rikoksista keskiviikon Nurmijärven Uutisissa.