Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etikka on palannut vanhan etikkatehtaan tiloihin – Via Sisustus valmistaa puhdistusaineita ja tuo maahan sisustustuotteita

Etikka on palannut pitkään osittain tyhjillään olleen vanhan etikkatehtaan tiloihin Rajamäelle. Laura Jurvakainen on nimittäin vuokrannut vanhasta, Altian alueella sijaitsevasta tehdasrakennuksesta tilat Via Sisustus maahantuontiliikkeelleen.

Yritys valmistaa myös ekologisia puhdistusaineita tuotemerkillä Via S -home collection. Näiden puhdistusaineiden tärkeä raaka-aine on etikka.

– Olen niin iloinen ja ylpeä omasta puhdistusainemallistosta. Tämä on kasvava tuoteperhe, jota haluamme kehittää koko ajan. Kehitteillä onkin uusi tuote, joka on tulossa myyntiin vielä tänä vuonna, Jurvakainen kertoo.

Tällä hetkellä Via S -home collectioniin kuuluvat pyykkietikka, löylytuoksu, siivoussuihke ja imuripuuteri, joista jokaisesta on saatavana useita tuoksuja.

– Siivoussuihkeet sisältävät etikkaa ja merisuolaa, ja sopivat kaikille etikkaa kestäville pinnoille. Pyykkietikkaa käytetään pyykinpesussa huuhteluaineen sijaan ja sitä voi laimennettuna käyttää myös siivouksessa. Monipuolisuutensa vuoksi se onkin mökkiläisten suosiossa. Pyykkietikkapakkauksessa on laimennusohjeet, Jurvakainen vinkkaa.

– Imuripuuteri taas raikastaa esimerkiksi matot, ja se vie myös hajut kengistä, hän jatkaa.

Puhdistusaineiden myyntivaltteja ovat Jurvakaisen mukaan kotimaisuus ja ekologisuus. Paikalliset K-kaupat ovatkin ottaneet näitä tuotteita myyntiin. K-Supermarket Lähteessä on myynnissä myös Via Sisustuksen sisustustuotteita, samoin Kukkakamari Elsissä Kirkonkylällä ja lahjatavaraliike Pussukassa Klaukkalassa.

Via Sisustus on vuonna 2006 perustettu yritys, joka siirtyi Jurvakaisen omistukseen kesän 2019 lopulla. Alunperin hänellä oli sisustusliike Tikkurilassa, ja hän toimi puolentoista vuoden ajan myös Via Sisustuksen myyntiedustajana.

– Sitten minulle tuli mahdollisuus ostaa koko firma, Jurvakainen kertoo, ja kolme täysperävaunurekallista piensisustustuotteita matkasi Porista Rajamäelle.

Via Sisustus tuo Suomeen tuotteita joka puolelta maailmaa.

– Seuraamme sisustustrendejä tarkasti. Boheemi bohotyyli luonnonmateriaaleineen on nyt pinnalla.

Laura Jurvakainen on paitsi yrityksen toimitusjohtaja myös sen ainoa työntekijä, ja vastaa niin puhdistustuotteiden valmistuksesta kuin tilausten käsittelystäkin. Myyntiedustajina toimii neljä itsenäistä yrittäjää.

– Perheestä ja ystävistä on ollut iso apu, Jurvakainen kiittelee.

Tällä hetkellä hän asuu Vantaan Ilolassa, mutta hän on syntyisin Nurmijärveltä ja asunut Kirkonkylällä 17-vuotiaaksi asti.