Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juomavesi keitettävä osassa Kirkonkylää – vesijohtoon pääsi luonnonvettä

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on antanut vedenkeittokehoituksen Nurmijärven Kirkonkylään Väinöläntien ja Nikkarinmäen alueelle.

Keittokehoitus liittyy Väinöläntien ja Aspinniituntien risteyksessä päivällä noin klo 13 aikaan sattuneeseen vesijohtovuotoon. Kaivurin rikottua vesijohdon vedenjakelu jouduttiin katkomaan Väinöläntien ja Nikkarinmäen alueella.

Keittokehoitus annettiin illalla, koska vauriokohdassa vesijohtoverkostoon on päässyt luonnonvettä.

– Tämän vuoksi vedenjakelun alettua kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan, ympäristökeskus opastaa.

Juomakelpoista vettä voi noutaa väliaikaisesta vedenjakelupisteestä, joka sijaitsee Väinöläntien matonpesupaikalla.

Kunnan sivuilla kerrotaan, että Nurmijärven Vesi toimittaa paikalle myös käsidesifiointiainetta. Asukkaita pyydetään huolehtimaan turvaetäisyyksistä.

Keittokehotus koskee 38 kiinteistöä, jotka ovat Väinöläntien 18, Väinöläntie 41-47, Pekonrinne 1-8, Santunrinne 1-5, Nikkarinmäki 1-22, Nikkarinkuja 1-10 ja Aspinniituntie 1-38.

Keittokehotusalue on osoitettu myös kartalla Nurmijärven kunnan nettisivuilla www.nurmijarvi.fi.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi ja sen poistumisesta tiedotetaan erikseen Nurmijärven kunnan nettisivuilla www.nurmijarvi.fi.

Kunnan ja ympäristökeskuksen yhteisessä tiedotteessa kerrotaan, että vesijohtoverkoston osaa, johon luonnonvettä on päässyt huuhdellaan ja samalla aloitetaan verkoston klooraus.

– Desinfioinnista johtuen verkostossa on korkea klooripitoisuus, mikä aiheuttaa voimakasta kloorin hajua. Asukkaat voivat juoksuttaa vettä huuhtelun tehostamiseksi.

Tiedotteesta selviää myös, että tilannetta seurataan ottamalla tihennetysti vesinäytteitä.

Tilanteen edistymisestä tiedotetaan Nurmijärven kunnan nettisivuilla www.nurmijarvi.fi. Tilanteen edistymisestä tiedotetaan ongelman kestäessä joka arkipäivä viimeistään klo 15.