Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesijohtovuoto korjattu Kirkonkylässä yön aikana – juomaveden keittokehotus edelleen voimassa

Kirkonkylässä tiistaina päivällä sattunut vesijohtovuoto on saatu yön aikana korjattua ja vedenjakelu on saatu palautettua Nikkarinmäen ja Väinöläntien asukkaille.

Alueella on silti voimassa edelleen ruoka- ja juomaveden keittokehotus.

Ympäristökeskus ja vesilaitos opastavat keittämään ruokailuun tai juomiseen tarkoitettua vettä vähintään viiden minuutin ajan.

Syy veden keittokehotukseen on se, että vesijohtoon pääsi vuodon yhteydessä luonnonvettä. Vesijohto rikkoontui Aspinniituntien ja Väinöläntien risteyksessä tiistaina iltapäivällä hieman ennen yhtä, kun kaivinkone osui siihen.

Vesilaitos muistuttaa, että nyt kun vedenjakelu on palautettu katkoksen jälkeen asiakkaille, voi vedessä saattaa ilmetä ruskehtavaa sameutta, mikä voi johtua putkista irronneesta rautasakasta.

– Vettä kannattaa tällöin laskea hanoista niin kauan kunnes vesi on kirkasta ja käyttökelpoista. Mikäli vedessä on harmaa väri, se voi johtua vedessä olevista pienistä ilmakuplista. Nämä häviävät itsestään astiassa. Paineiden palautuessa saattaa hanoista kuulua pauketta, mikä johtuu putkistoon joutuneesta ilmasta.