Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viking Linen risteilyt alkavat pyöriä normaaliin tapaan, vuoroja Tallinnaan ennätysmäärä – "Uskomme, että kesästä tulee vilkas"

Viking Line palauttaa koronaviruksen vuoksi tauolle jääneet laivansa matkustajaliikenteeseen heinäkuussa, yhtiö tiedottaa. Näin ollen kaikki seitsemän laivaa kuljettavat loppukesästä matkustajia.

Kun pandemiatilanne keväällä hetkellisesti rajoitti ihmisten matkustamista, Viking Linen laivat kuljettivat rahtia.

Tauolla olleet M/S Mariella ja M/S Cinderella aloittavat liikennöinnin 2. heinäkuuta.

Mariella liikennöi aluksi 9. elokuuta saakka Helsingistä Tallinnaan neljällä päivittäisellä vuorolla, täydentäen M/S Viking XPRS:n aikataulua. Tämä tarkoittaa, että Viking Line liikennöi tänä kesänä Tallinnaan useammalla lähdöllä kuin koskaan aiemmin.

Cinderella palaa liikenteeseen Tukholma‒Maarianhamina-reitille ja tekee lisäksi erikoisristeilyjä Tukholmasta Visbyhyn.

Muista Viking-laivoista M/S Amorella ja M/S Viking Grace liikennöivät Turku‒Ahvenanmaa‒Tukholma-reitillä, M/S Gabriella Helsinki‒Ahvenanmaa-reitillä ja M/S Rosella Maarianhamina‒Kapellskär-reitillä.

Lue lisää: T24: Tänä kesänä risteilymatkustajaa hemmotellaan – Koronan takia on avautunut monta uutta laivareittiä niin Helsingistä, Turusta kuin Tallinnastakin

T24: Tallink tuo uuden aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Victoria I aloittaa päiväristeilyt 8.6.

Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä

Matkustajamäärät ovat Viking Linen mukaan kasvussa ja kesä on lisännyt matkojen kysyntää odotetusti.

– Lähimatkailu vetää jälleen ja uskomme, että kesästä tulee vilkas, Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander kertoo tiedotteessa.

Takolanderin mukaan varustamo on valmistautunut matkustajaliikenteen lisääntymiseen huolellisesti, jotta risteileminen olisi mahdollisimman turvallista.

Esimerkiksi tax free -ostokset voi tilata etukäteen ja ne toimitetaan joko suoraan autolle tai laivan noutopisteeseen. Käytössä on myös huonepalvelu, jonka kautta voi tilata esimerkiksi lounaan suoraan omaan hyttiin.

Risteilyille otetaan Viking Linen mukaan normaalia vähemmän matkustajia ja laivoilla huolehditaan hygieniasta erityisen tarkasti. Arvostettu luokituslaitos Det Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL) on tänä keväänä myöntänyt Viking Linen aluksille ja terminaaleille My Care -verifioinnin ensimmäisenä varustamona maailmassa. Verifiointi koskee infektioriskien hallintaa.

Lue lisää: T24: Muista nämä koronarajoitukset, kun matkustat Viroon!