Juomaveden keittokehoitus osassa Kirkonkylää jatkunee ainakin perjantaille

Vesilaitos joutui korjaushommiin putken rikkoonnuttua Väinöläntien ja Aspinniituntien risteyksessä. Riikka Laine

Riikka Laine

Kirkonkylässä Nikkarinmäen ja Väinöläntien alueelle tiistaina annettu veden keittokehotus tultanee purkamaan aikaisintaan perjantaina.

Keittokehotuksen ollessa voimassa vesijohdosta tulevaa ruoka- ja juomavettä tulee keittää vähintään viiden minuutin ajan.

Vesilaitoksen johtaja Päivi Kopra kertoo, että keittokehotus voidaan purkaa vasta sitten, kun vedestä on saatu kaksi puhdasta näytettä.

Ensimmäinen näyte on tarkoitus ottaa tänään iltapäivällä ja toinen torstaina. Sitä ennen vesilaitos jatkaa veden kloorausta.

– Toivomme tietysti, että näytteet ovat puhtaita ja keittokehotus päästäisiin purkamaan ennen viikonloppua, Kopra sanoo.

Kopra ei ole kuitenkaan vielä ihan varma kuinka kauan näytteiden valmistuminen kestää, joten hän ei uskalla arvioida keittokehotuksen purkamiseen aikataulua, vaikka näytteet olisivatkin puhtaita.

– Pitää myös muistaa, että terveydensuojeluviranomainen päättää aina keittokehotuksen asettamisesta ja sen purkamisesta.

Vesijohto meni rikki tiistaina hieman ennen yhtä iltapäivällä Aspinniituntien ja Väinöläntien risteyksessä, kun kaivinkone osui siihen. Putkirikon vaikutukset saatiin nopeasti rajattua vain Nikkarinmäen ja Väinöläntien alueelle. Keittokehotus annettiin illalla, kun vuotokohdasta pääsi vesijohtoon luonnonvettä.

Vuotokohta saatiin puolen yön aikaan korjattua ja vedenjakelun palautettua vajaan 12 tunnin katkoksen jäljiltä.

– Vessoja ja suihkuja voi nyt käyttää normaalisti, kun vedet on saatu palautettua. Mutta ruoka- ja juomavesi täytyy vielä keittää, Kopra muistuttaa.

Samalla Kopra kertoo, että muiden Kirkonkylän asukkaiden ei tarvitse olla huolissaan siitä, että vesijohtoon olisi päässyt luonnonvettä, koska vesijohdot oli suljettuna korjaustöiden aikana ja putkirikon vaikutukset saatiin nopeasti rajattua vain Nikkarinmäen ja Väinöläntien alueelle.

Seuraa keittokehotukseen liittyvää tiedotusta www.nurmijarvi.fi .

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut