Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven lukion kohtalo vielä avoinna – viimeinen lautakunta antaa lausuntonsa tänään

Tänään torstaina viimeinenkin lautakunta ottaa kantaa Nurmijärven lukion tulevaisuuteen, kun tekninen lautakunta käsittelee omaa lausuntoaan illan kokouksessa. Sen jälkeen kaikki lautakunnat ovat kommentoineet lukiota ja Rajamäen koulukampusta. Muu osuus palveluverkosta tulee käsittelyyn myöhemmin.

Tekninen johtaja Jouko Lehtonen esittää tekniselle lautakunnalle, että se ei olisi asettumassa suoraa minkään tietyn lukiovaihtoehdon kannalle.

Esityslistassa huomautetaan, että kahden toimipisteen lukiovaihtoehto on investointikustannuksiltaan selvästi edullisin, mutta pitkällä aikavälillä hankkeiden kokonaiskustannukset ovat korkeat ja lähellä toisiaan.

Lehtonen huomauttaa esityksessään kuitenkin, että vaihtoehtojen keskinäistä etuisuutta ei tule arvioida vain kustannuserojen perusteella, vaan ratkaisu tulee tehdä hankkeiden kokonaisvaikutusten ja kunnan kokonaisedun mukaisesti. Lisäksi hän esittää esitettyjä vaihtoehtoja tulee kehittää kustannustehokkaammiksi ja tulisi vielä myös etsiä ratkaisua, joka olisi lukiokoulutuksen näkökulmasta toimiva mutta kunnan talouden ja kestävän kehityksen näkökulmasta nykyisiä vaihtoehtoja merkittävästi edullisempi.

Sen sijaan Seitsemän veljeksen koulun osalta tekniselle lautakunnalle tehtävä esitys on samanlainen kuin elinvoimalautakunnan hyväksymä esitys, el tilojen tarkoituksenmukaisuuden ja rakentamisen taloudellisuuden näkökulmasta on Rajakaaren ja Seitsemän veljeksen koulun korvaaminen uusilla tiloilla suositeltava vaihtoehto.

L autakunnista sivistyslautakunta ja elinvoimalautakunta ovat jo päättäneet puoltaa lukion keskittämistä Kirkonkylään. Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta sekä hyvinvointilautakunta eivät ole sen sijaan asettuneet minkään tietyn vaihtoehdon taakse.