Kylänpään uudet omakotitontit eivät aiheuttaneet hakijaryntäystä – kunta sai 7 hakemusta

Asuminen: Rajamäen Kylänpään toisen vaiheen 26 omakotitonttia eivät aiheuttaneet suurta hakijaryntäystä.

Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Touko–kesäkuussa haettavana olleet Rajamäen Kylänpään toisen vaiheen omakotitontit eivät aiheuttaneet suurta hakijaryntäystä.

Kylänpään uudella asuinalueella oli haettavana kaikkiaan 26 omakotitonttia.

Nurmijärven kunnan maankäyttöinsinööri Marja Puhakainen kertoo, että määrä-aikaan 10. kesäkuuta mennessä tontteihin tuli seitsemän sähköistä tonttihakemusta. Hakemuksista kuusi oli ulkopaikkakuntalaisten jättämiä.

– Kylänpään toisen vaiheen tontteja kysyttiin paljon ja odotimme kovan kysynnän takia hakemuksia tulevan enemmän. Toki yleinen epävarmuus tulevaisuudesta vaikutti tilanteeseen, Puhakainen kommentoi hakemusmäärää.

Vastaavasti alkuvuodesta 2019 hakuun tulleisiin Klaukkalan Järvimaan 15 omakotitonttiin tuli pelkästään ensimmäisen päivän aikana yli 40 hakemusta.

Puhakainen kertoo, että Kylänpään tonttien arvontamenettely pidettiin perjantaina 12. kesäkuuta. Seuraavaksi jäljelle jääneet tontit siirtyvät jatkuvaan hakuun.

Rajamäellä on Kylänpään toisen vaiheen omakotitonttien lisäksi yhä vapaana neljä ensimmäisen vaiheen isoa tonttia, joista kolmelle saa rakentaa kaksiasuntoisen asuinrakennuksen. Lisäksi Uudenniityntien alueella on vapaana 18 kunnan omakotitonttia.

– Uudenniityntien alueen tontteja kysytään hiukan vähän vähemmän kuin Kylänpään tontteja. Joka viikko tulee kuitenkin yhdestä kolmeen tonttitiedustelua Uudenniityn asemakaava-alueelta, Puhakainen kertoo.

Puhakaisen mukaan kunta on myynyt yleisellä tasolla hyvin omakotitontteja.

– Alkuvuodesta olemme luovuttaneet Rajamäeltä yhdeksän omakotitonttia.

Nurmijärven kunnalla on hyvä omakotitonttivaranto juuri Rajamäellä. Kaikkiaan kunnalla on Maankäytön tavoiteohjelman 2020 taustaraportin mukaan Rajamäellä lähes 250 omakotitonttia, joista Kylänpään alueella noin 100 ja Uudenniityn–Metistön alueella noin 120.

Maankäytön tavoiteohjelmassa arvioidaan, että omakotitonttien osalta kunnan varanto riittää Rajamäellä arviolta noin 20 vuodeksi.

Klaukkalassa ja Kirkonkylässä tilanne kunnan omakotitonttien suhteen on heikompi, sillä tällä hetkellä kummassakaan taajamassa ei ole haettavana ainuttakaan kunnan omakotitonttia.

Klaukkalassa kunnan omakotitontteja on tulossa hakuun tämän hetken suunnitelman mukaan kuitenkin jo ensi vuonna Vanha-Klaukan alueelta. Vanha-Klaukkaan rakennetaan parhaillaan kunnallistekniikkaa.

– Vanha-Klaukan ensimmäisen vaiheen tontit luovutetaan vuonna 2021, Puhakainen vahvistaa.

Kaavan ensimmäisen vaiheen alueella on 24 asuinkerrostalotonttia ja 19 erillispientalotonttia.

Kokonaisuudessaan Vanha-Klaukan alueella kunnalla on noin 140 omakotitonttia.

Kirkonkylässä seuraavat kunnan omakotitontit tulevat Heinojan asuinalueelle. Valtuuston hyväksymästä Heinojan asemakaavasta ja asemakaavamuutoksesta on kuitenkin valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen eikä alueen kunnallistekniikan rakentamista ole vielä aloitettu.

Puhakaisen mukaan Heinojan ensimmäisen vaiheen omakotitonttien luovutusajankohta ajoittuu arviolta vuoteen 2022.

Kunnalla on Heinojan alueella kaikkiaan noin 100 omakotitonttia.

Klaukkalassa on alkamassa tämän vuoden lopulla myös Viirinlaakso II:n kaavan laatiminen. Tarkoituksena on laajentaa asemakaavan muutoksella Klaukkalan keskusta-aluetta. Alueelle suunnitellaan sekä liikerakentamista että asumista.

Nurmijärven kunnan vs. asemakaavapäällikkö Hannes Häkkinen kertoo, että alustavissa luonnoksissa alueelle on suunniteltu kerrostaloja, rivitaloja sekä pientaloja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut