Kuka muistuttaa Eeroa ja kuka Juhania? Nykypäivän Jukolan veljeksiä arvuutellaan somekisassa

Kilpailu: Kunnan uudessa somekilpailussa paljastetaan modernit versiot Jukolan veljeksistä.

Janne Raudaskoski käynnisteli Seitsemän veljeksen juhlavuotta alkuvuodesta. Matkan varrella suunnitelmat ovat muuttuneet moneen kertaan, mutta juhlateemasta pidetään kiinni. Arkisto / Taina Joutsen

Nurmijärven kunta on aloittanut uuden sosiaalisen median kilpailun, jossa arvuutellaan ketkä julkisuudesta tutut henkilöt ovat modernit versiot seitsemästä Jukolan veljeksestä.

Julkisuuden henkilö antaa vihjeet henkilöllisyydestään maanantaina kunnan Facebookissa ja Instagramissa ja paljastus julkaistaan perjantaina.

Kunnnan tiedotteen mukaan somekisan tarkoituksena on tuoda esille juhlavuoden sanomaa lukutaidon merkityksestä.

Seitsemän viikkoa kestävässä kilpailussa veljeksinä nähdään seitsemän tunnettua henkilöä, joilla on jokin yhteys Aleksis Kiven syntymäkuntaan Nurmijärveen ja Seitsemään veljekseen.

Kilpailu alkoi tällä viikolla Eerosta, josta vihjattiin vain, että hän on omien sanojensa mukaan nuori visionääri.

Eero on tarkoitus paljastaa perjantaina, mutta paljastus ei ehtinyt vielä tähän lehteen.

– On mahtavaa, että lähes kaikki kysytyt lähtivät innolla mukaan leikkimieliseen kisaan. Tämä kertoo siitä, että juhlavuoden teemamme Seitsemän veljestä, lukutaito ja lukutaidon merkitys ovat tärkeitä asioita kaikille, Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden koordinaattori Janne Raudaskoski iloitsee kunnan tiedotteessa.

Seitsemän veljestä -somekisassa palkintona voi voittaa kulttuurinystävän yllätyskassin (arvo noin 50 €).

Seitsemän veljestä 150 -juhlavuosi käynnistyi maagisena päivämääränä 02.02.2020, jolloin tuli kuluneeksi 150 vuotta Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -romaanin ensimmäisen vihkon julkaisusta. Juhlavuosi huipentuu Aleksis Kiven päivään 10.10., jolloin Nurmijärvellä vietetään juhlavuoden valtakunnallista pääjuhlaa.

Somekilpailu ei alkujaan kuulunut juhlavuoden ohjelmaan, mutta Raudaskoski kertoo koronan pakottaneen muuttamaan suunnitelmia.

– Meillä oli kesä täynnä tapahtumia, mutta koronan aiheuttama poikkeustila laittoi juhlavuoden suunnitelmat uusiksi. Tämä oli tietysti ikävää, koska 150 -juhlavuosihan on vain tänä vuonna.

– Positiivista on se, että vallitseva tilanne on pakottanut keksimään uusia sisältöjä, jotka toimivat myös näinä aikoina.

Kunnan tiedotteessa kerrotaan, että uusista sisällöistä käy esimerkkinä juhlavuoden tapahtumiin valmistettu sarjakuvataiteilija Kristian Huitulan piirtämä seinä veljeksistä ja sen uusi käyttötarkoitus. Seinän oli tarkoitus kiertää eri tapahtumissa, kuten Jukolan viestissä ja Eppu Normaalin konsertissa, joissa ihmiset olisivat pystyneet ottamaan kuvia haluamanaan veljeksenä.

Nyt seinä kuitenkin hyödynnetään somekisassa, jolla juhlavuosi tehdään tunnetuksi somettajille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut