Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt pyydetään kommentteja lukiosta ja Rajamäen koulukampuksesta – kunta kaipaa ideoita myös edullisemmista vaihtoehdoista

Nurmijärven kunnan asukkaat pääsevät nyt kertomaan oman näkemyksensä 26.7. asti Nurmijärven lukion ja Rajamäen koulukampuksen tulevaisuudesta, kun kunta avasi keskiviikkona verkkosivuilleen kyselyn aiheesta.

Kyselyssä otetaan kantaa vain lukioon ja Rajamäen koulukampukseen, muu osa palveluverkosta päätetään myöhemmin.

Lukion ja Rajamäen koulukampuksen kohtalo päätetään ensin, koska Seitsemän veljeksen koulun vanha osa sekä viereinen Rajakaari, jossa Rajamäen lukio on toiminut, ovat siinä kunnossa, ettei niitä voida enää opetuskäytössä käyttää.

Kunnanvaltuuston on tarkoitus tehdä päätöksiä lukioratkaisusta sekä Rajamäen kampuksesta elokuussa.

Kunta on pyytänyt lautakunnilta, nuorisovaltuustolta, vanhus- ja vammaisneuvostoilta, perusopetuksen vuosiluokkien 5–9 oppilaita, lukiolaisilta sekä koulujen henkilöstöltä mielipiteitä päätöksen tueksi.

Kuntalaisille järjestettiin infotilaisuus hankesuunnitelmista ja palveluverkkotyön etenemisestä keskiviikkona 17.6. Se on edelleen katsottavissa kunnan kotisivuilla ja YouTube-kanavalla.

Kunnan tiedotteessa muistutetaan, että hankesuunnitelmissa esitetyt investoinnit ovat hyvin suuria.

– Koska kunnan taloustilanne on kevään poikkeustilan myötä entisestään kiristynyt, on mahdollista, että niiden toteuttamiseen sellaisenaan ei ole varaa. Tämän vuoksi toivomme myös kuntalailta ideoita siitä, mistä hankkeissa olisi mahdollista karsia tai miten koulutuspalvelut voitaisiin järjestää tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti, mutta pienemmillä investoinneilla.