Taksiautoilija varoittaa huijareista – sängystään herätetty autoilija jäi ilman rahoja, poliisi tutkii myös omaisuusrikosta

Kuvituskuva. Jaana Virtanen

Lievän petoksen kohteeksi joutunut Hannu Lairikkala haluaa varoittaa nyt muita nurmijärveläisiä, jottei kukaan joutuisi alueella liikkuvien huijareiden kynsiin.

Lairikkala oli tiistain vastaisena yönä nukkumassa kotonaan Röykän laitamilla, kun yhtäkkiä omakotitalon ovikello soi. Ovella oli murtaen suomea puhunut mies, joka kysyi Lairikkalalta olisiko pihassa olevalla taksilla mahdollista päästä Klaukkalaan.

– He olivat kuulemma kolme tuntia yrittäneet saada kyytiä tuloksetta.

Taksikuskina toimiva Lairikkala lupasi heittää miehen ja hänen kaverinsa Klaukkalaan, kunhan käy ensin pukeutumassa. Lairikkala ohjasi kyytiä kysyneen miehen läheisen tien varteen odottamaan ja kertoi ottavansa heidät kyytiinsä siitä. Samalla Lairikkala näki ikkunasta, kuinka mies tutkaili Lairikkalan avoimena olleita varastorakennuksia tielle kävellessään.

Lairikkala lähti heittämään kaksikkoa Klaukkalan Alepalle, jossa toinen mies halusi käydä kaupassa. Pian kävi ilmi, että miehillä ei ollut aikeitakaan maksaa taksikyytiä.

Myös Alepan ostokset jäivät maksamatta, joten kaupasta soitettiin pian virkavalta paikalle.

– Käskin miehet sitten ulos autosta upseerin ottein, ja sinne he jäivät kaupan pihaan ja yrittivät pummata ohikulkijoilta kyytiä Järvenpäähän, kun minä en suostunut heitä sinne heittämään.

– Ei heillä tuntunut olevan rahaa, eikä juuri muutakaan. Pelkät mustat suorat housut ja t-paidat, tuskin edes papereita oli mukana.

Lairikkala haluaa muistuttaa varsinkin haja-asutusalueella asuvia ikäihmisiä siitä, että ovea ei kannata avata kenelle tahansa ja omaisuuttaan kannattaa pitää silmällä mahdollisten varkaiden varalta.

– Kannattaa olla varuillaan, sillä pari vuotta sitten oli samanlaista hämäräporukkaa liikkeellä Röykässä. Silloin kuuromykkä tyttö tuli ensin soittelemaan ovikelloja ja parin päivän sisällä ne talot tyhjennettiin, joissa ei ollut ketään paikalla.

– Kannattaa myös hoitaa turvajärjestelmät kuntoon, ja jos tällaisia tuntemattomia henkilöitä ilmestyy oven taakse, niin ovi tulee sulkea välittömästi ja painaa hälytysnappia, niin josko vartiointiliikkeet ehtisivät jotain tekemään.

Poliisi tutkii

Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Markku Lylykangas vahvistaa, että poliisilla on tiistaina tehty omaisuusrikos tutkinnassa. Tapaukseen liittyy myös taksikyydin maksamatta jättäminen. Lylykangas ei kuitenkaan avaa tapausta enempää, koska tutkinta on vielä kesken.

Hän kuitenkin vahvistaa, että poliisi on ottanut omaisuusrikoksesta epäillyt miehet kiinni ja kuulustelun jälkeen heidät on päästetty vapaaksi.

Yleisellä tasolla Lylykangas kertoo, että poliisilla on ollut töitä riittämiin. Lylykankaan mukaan poliisissa näkyy nyt etenkin koronarajoitusten poistuminen, helle ja alkoholin runsas käyttö.

Hän muistuttaa, että perinteisesti kesällä lisääntyvät myös mökki- ja omakotitalomurrot.

– Tuuletuksen kanssa kannattaa olla varovainen, että muistaa sulkea ikkunat kotoa lähtiessään.

– Vielä kuulee ihmisiltä, että ovia pidetään avoinna myös yöaikaan, mutta ei täällä enää lintukodossa olla, joten ovet tulee pitää lukossa. Lähtiessään on myös hyvä vinkata naapurille poissaolostaan ja pyytää pitämään asuntoa silmällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.