Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksiautoilija varoittaa huijareista – sängystään herätetty autoilija jäi ilman rahoja, poliisi tutkii myös omaisuusrikosta

Lievän petoksen kohteeksi joutunut Hannu Lairikkala haluaa varoittaa nyt muita nurmijärveläisiä, jottei kukaan joutuisi alueella liikkuvien huijareiden kynsiin.

Lairikkala oli tiistain vastaisena yönä nukkumassa kotonaan Röykän laitamilla, kun yhtäkkiä omakotitalon ovikello soi. Ovella oli murtaen suomea puhunut mies, joka kysyi Lairikkalalta olisiko pihassa olevalla taksilla mahdollista päästä Klaukkalaan.

– He olivat kuulemma kolme tuntia yrittäneet saada kyytiä tuloksetta.

Taksikuskina toimiva Lairikkala lupasi heittää miehen ja hänen kaverinsa Klaukkalaan, kunhan käy ensin pukeutumassa. Lairikkala ohjasi kyytiä kysyneen miehen läheisen tien varteen odottamaan ja kertoi ottavansa heidät kyytiinsä siitä. Samalla Lairikkala näki ikkunasta, kuinka mies tutkaili Lairikkalan avoimena olleita varastorakennuksia tielle kävellessään.

Lairikkala lähti heittämään kaksikkoa Klaukkalan Alepalle, jossa toinen mies halusi käydä kaupassa. Pian kävi ilmi, että miehillä ei ollut aikeitakaan maksaa taksikyytiä.

Myös Alepan ostokset jäivät maksamatta, joten kaupasta soitettiin pian virkavalta paikalle.

– Käskin miehet sitten ulos autosta upseerin ottein, ja sinne he jäivät kaupan pihaan ja yrittivät pummata ohikulkijoilta kyytiä Järvenpäähän, kun minä en suostunut heitä sinne heittämään.

– Ei heillä tuntunut olevan rahaa, eikä juuri muutakaan. Pelkät mustat suorat housut ja t-paidat, tuskin edes papereita oli mukana.

Lairikkala haluaa muistuttaa varsinkin haja-asutusalueella asuvia ikäihmisiä siitä, että ovea ei kannata avata kenelle tahansa ja omaisuuttaan kannattaa pitää silmällä mahdollisten varkaiden varalta.

– Kannattaa olla varuillaan, sillä pari vuotta sitten oli samanlaista hämäräporukkaa liikkeellä Röykässä. Silloin kuuromykkä tyttö tuli ensin soittelemaan ovikelloja ja parin päivän sisällä ne talot tyhjennettiin, joissa ei ollut ketään paikalla.

– Kannattaa myös hoitaa turvajärjestelmät kuntoon, ja jos tällaisia tuntemattomia henkilöitä ilmestyy oven taakse, niin ovi tulee sulkea välittömästi ja painaa hälytysnappia, niin josko vartiointiliikkeet ehtisivät jotain tekemään.