Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallinto-oikeudelta tietoa Heinojan valituksesta – käsittelyaika lähes 10 kuukautta

Helsingin hallinto-oikeus käsittelee Heinojan asemakaavasta tehdyn valituksen todennäköisesti aikaisintaan loppuvuodesta tai vuoden 2021 alussa.

Helsingin hallinto-oikeus on ilmoittanut Nurmijärven kunnalle Heinojan asemakaavasta tehdyn valituksen osalta, että tähän asiaryhmään kuuluvien asioiden keskimääräinen käsittelyaika on noin 9,8 kuukautta.

13 pääosin Heinojan alueen asukasta jätti Nurmijärven kunnanvaltuuston hyväksymästä Heinojan asemakaavasta ja asemakaavan muutosehdotuksesta valituksen hallinto-oikeuteen 11. maaliskuuta 2020.

Asukkaat vaativat oikeutta kumoamaan Heinojan asemakaavan ja asemakaavanmuutoksen maankäyttö- ja rakennuslain sekä luonnonsuojelulain vastaisena.

Nurmijärven kunta on puolestaan toivonut, että hallinto-oikeus käsittelisi asemakaavaa koskevan valituksen kiireellisenä. Kunta on perustellut vaatimustaan mm sillä että kyseinen asemakaava on yhteiskunnallisesti merkittävä, koska Kirkonkylän alueella omakotitontteja on kunnalla tarjolla vain muutama, ja tonteille on tarvetta.