Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla

Nurmijärven kunta on ostanut Rajamäentien varressa sijaitsevan vanhan huoltoaseman itselleen. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärven kunta on ostanut vanhan käytöstä poistetun huoltoaseman ja sen lähialueen käsittävän tontin itselleen.

Ostamisesta päätettiin elinvoimalautakunnan edellisessä kokouksessa.

Kyseinen tontti sijaitsee Kirkonkylän keskustan alueella Rajamäentien ja Perttulantien risteysalueen tuntumassa.

Tontilla sijaitsevalla vanhalla purkukuntoisella huoltoasemalla ei ole enää pitkään aikaan ollut polttoaineen jakelutoimintaa ja polttoainesäiliöt on poistettu alueelta.

Kunta on suunnitellut alueen ostamista jo jonkun aikaa, mutta neuvottelut eivät aiemmin edenneet.

Nyt kunta on päässyt maanomistajan kanssa tontin hinnasta sopuun, ja kunta on ostamassa tonttia konsultin suosittelemalla hinnalla, 170 000 eurolla.

Kaupan ehtona on, että rasitustodistuksessa olevat kaksi kiinnitystä kuoletetaan ja muistutuksena oleva uhkasakkomerkintä poistetaan.

Nurmijärven kunnan rakennustarkastaja Mikael Kangasniemi kertoi helmikuussa NU:lle, että kiinteistön omistajaa on kirjallisesti kehotettu purkamaan tuhoutunut rakennus.

– Mikäli purk0amiskehotusta ei noudateta, siirretään asia asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan päätettäväksi maankäyttö- ja rakennuslain mukaisena pakkokeinoasiana.

– Valitettavasti tällaiset rakennetun ympäristön epäsiisteysasiat ovat pitkäkestoisia, jopa useisiin vuosiin venyviä projekteja erilaisten kuulemis- ja valitusmenettelyjen johdosta, Kangasniemi kommentoi 17. helmikuuta.

Samassa yhteydessä kerrottiin, että kunta havittelee tonttia, jotta pääsee kehittämään kyseistä aluetta ja tiivistämään Kirkonkylän keskeisen alueen taajamarakennetta.

Kunta osti jo viime syksynä viereisen vanhan keilahallin tontin sillä silmällä, että rakennus puretaan ja tilalle päästäisiin tekemään uutta asuinaluetta.

Perttulantien ja Rajamäentien kulmauksessa sijaitseva Krannilan kolmio -niminen alue on kunnan asemakaavoitusohjelmassa 2020–2024 ajoitettu vuonna 2020 aloitettaviin kaavoihin.

Päivitetty klo 8.12: Täsmennetty ensimmäisen lauseen aikamuotoa.

Ränsistynyt rakennus

Kunnan ostama huoltoasemarakennus on ollut pitkään ränsistyneenä.

Vaikka alue on ollut rähjäinen, niin maa on kuitenkin pääosin kohtuullisessa kunnossa.

Kunnan keväällä teettämistä tutkimuksissa selvisi ainoastaan, että yhteen koekuoppaan suotautuva vesi tulee entisen huoltoasemarakennuksen suunnalta seinän takana olevan rasvamontun alta. Pitoisuudeltaan kynnysarvon ylittävää maata on arviolta 40 neliön suuruisella alueella noin metrin paksuisessa kerroksessa savisen maan päällä, joten se ma-aines tulee poistaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.