Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla

Nurmijärven kunta on ostanut vanhan käytöstä poistetun huoltoaseman ja sen lähialueen käsittävän tontin itselleen.

Ostamisesta päätettiin elinvoimalautakunnan edellisessä kokouksessa.

Kyseinen tontti sijaitsee Kirkonkylän keskustan alueella Rajamäentien ja Perttulantien risteysalueen tuntumassa.

Tontilla sijaitsevalla vanhalla purkukuntoisella huoltoasemalla ei ole enää pitkään aikaan ollut polttoaineen jakelutoimintaa ja polttoainesäiliöt on poistettu alueelta.

Kunta on suunnitellut alueen ostamista jo jonkun aikaa, mutta neuvottelut eivät aiemmin edenneet.

Nyt kunta on päässyt maanomistajan kanssa tontin hinnasta sopuun, ja kunta on ostamassa tonttia konsultin suosittelemalla hinnalla, 170 000 eurolla.

Kaupan ehtona on, että rasitustodistuksessa olevat kaksi kiinnitystä kuoletetaan ja muistutuksena oleva uhkasakkomerkintä poistetaan.

Nurmijärven kunnan rakennustarkastaja Mikael Kangasniemi kertoi helmikuussa NU:lle, että kiinteistön omistajaa on kirjallisesti kehotettu purkamaan tuhoutunut rakennus.

– Mikäli purk0amiskehotusta ei noudateta, siirretään asia asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan päätettäväksi maankäyttö- ja rakennuslain mukaisena pakkokeinoasiana.

– Valitettavasti tällaiset rakennetun ympäristön epäsiisteysasiat ovat pitkäkestoisia, jopa useisiin vuosiin venyviä projekteja erilaisten kuulemis- ja valitusmenettelyjen johdosta, Kangasniemi kommentoi 17. helmikuuta.

Samassa yhteydessä kerrottiin, että kunta havittelee tonttia, jotta pääsee kehittämään kyseistä aluetta ja tiivistämään Kirkonkylän keskeisen alueen taajamarakennetta.

Kunta osti jo viime syksynä viereisen vanhan keilahallin tontin sillä silmällä, että rakennus puretaan ja tilalle päästäisiin tekemään uutta asuinaluetta.

Perttulantien ja Rajamäentien kulmauksessa sijaitseva Krannilan kolmio -niminen alue on kunnan asemakaavoitusohjelmassa 2020–2024 ajoitettu vuonna 2020 aloitettaviin kaavoihin.

Päivitetty klo 8.12: Täsmennetty ensimmäisen lauseen aikamuotoa.