Rajamäkeläiset juuret omaava JUNE julkaisee live EP:n koronakesän keskellä –  "Musiikki on ainoa oikea asia, mitä minun pitää tehdä"

Tuore artisti June, oikealta nimeltään Emmi Malinen haaveilee musiikkiurasta ulkomailla sekä isoista festivaaleista. Sofia Malinen

Jutta Halminen

Nurmijärven Rajamäeltä kotoisin oleva Emmi Malinen, artistinimeltään JUNE, julkaisee 30. kesakuuta live EP:n nimeltä Live at Magnusborg 2019. Debyyttisinglen maaliskuussa julkaissut, tällä hetkellä Järvenpäässä asuva artisti kirjoittaa tällä hetkellä esikoisalbumiaan, joka julkaistaan vuonna 2021.

Laulamisen Malinen aloitti jo lapsena muun muassa Rajamäen ala-asteen kuorossa, mutta suurimman osan lapsuudesta hän vietti Aleksis Kiven maisemissa Taaborinvuorella, sillä hän aloitti näyttelemisen jo 4-vuotiaana.

Malinen on aina tiennyt haluavansa laulajaksi, mutta polku sinne ei ole ollut helppo. Hän on laulanut aina, mutta parikymppisenä hänelle tuli tunne, ettei hän ole tarpeeksi hyvä eikä osaa kirjoittaa omia kappaleita. Hän piti pari vuotta taukoa musiikista, ja muutti Ruotsin Göteborgiin, jossa hän aloitti nollasta.

– Kun ei tuntenut ketään, niin tuli vietettyä aikaa kotona ja silloin aloin kirjoittaa biisejä. Se tuntui ainoalta oikealta asialta, mitä minun pitää tehdä, hän sanoo.

Ruotsissa asuessaan Malinen kirjoitti kappaleet ruotsiksi, mutta hänestä tuntui, että hän haluaa oppia vielä lisää. Hän opiskeli vuoden laulunkirjoituskoulussa, jonka jälkeen hän muutti takaisin Suomeen ja alkoi etsiä ympärilleen bändiä. Hän asettui lopulta Järvenpäähän kumppaninsa ja rumpalin Markus Aukion kanssa. Pariskunta tekee musiikkia yhdessä ja soittaa samassa bändissä.

Live EP tuo korona-ajaksi kadonneen livemusiikin takaisin. Ep on äänitetty viime kesänä Porvoossa ja se sisältää soulahtavaa ja jazzahtaavaa musiikkia.

Musiikki on ainoa oikea asia, mitä minun pitää ja haluan tehdä.

– EP on kunnianosoitus bändi- ja livemusiikille ja se on omistettu Suomen kesälle sekä kaikille livemusiikin nälkäisille. Näin korona-ajan myötä Live EP:n julkaisu tuntui myös entistä ajankohtaisemmalta ja siihen palaaminen jopa nostalgiselta.

Samalla, kun live-ep julkaistaan, julkaistaan myös livevedot kappaleista.

– Kappaleet ovat orgaanisia, perinteisillä soittimilla soitettua nykyaikaista pop- ja RNB-musiikkia. Makustelemme musiikilla, koska livenä kappaleet voivat olla alkuperäistä pidempiä tai lyhyempiä. Studiomusiikki on eri kuin live. Livenä voi ottaa riskejä eikä lopputulos ole hengettömäksi tuotettu kappale.

Malinen on kirjoittanut itse neljä EP:ltä löytyvää kappaletta. Hänen mukaansa ne kertovat erilaisista tunteista ja ihmissuhteista.

– Kappaleet ovat kuin päiväkirjamerkintöjä. Niiden kirjoittaminen on tapa ilmasta itseään. Saan kanavoitua asioita ja sanottua ne terävämmin lauluissa. Lauluun voi kirjoittaa riipivän rakkaustarinan tai iloisen hetken. Kirjoittaminen on vapaa tila ilmaista itseään.

– Artisti saattaa mennä keikalle tilannekohtaisesti yhden tai kahden bändiläisen kanssa esimerkiksi vain kitaristin tai pianistin. Jos esityspaikka on pieni, niin on helppo mennä pienemmällä porukalla, mutta parasta on kuitenkin, kun koko porukka on saamaan aikaan lavalla.

Malinen tähtää musiikkinsa kanssa ulkomaille, mutta haaveena olisi myös päästä yhtyeen kanssa keikalle lapsuuden maisemiin Taaborinvuorelle sekä kotikaupunkiin Järvenpään Puisto Bluesiin mahdollisesti jo lähivuosina.

– Haluamme saada lisää levyjä ulos ja paljon uutta musiikkia. Haaveena on päästä ulkomaille ja isoille festivaaleille.

Live at Magnusborg 2019 - EP löytyy kaikista suurimmista suoratoistopalveluista, sekä Youtubesta live-videoiden kera.

Kappaleet voit kuunnella mm. täällä.

Korona antoi aikaa rauhoittua

Koronan takia tämän kevään ja kesän keikat peruuntuivat. Tilanne on kuitenkin antanut Maliselle aikaa rauhoittua ja kirjoittaa uusia kappaleita sekä äänittää niitä yhdessä kumppaninsa kanssa. Ensi vuonna julkaistava albumi on siis hyvällä mallilla.

Malisen debyyttisingle julkaistiin maaliskuussa ja se menestyi artistin mukaan hyvin.

– Ensimmäisen sinkun julkaisu meni oikein hyvin ja sain positiivista palautetta siitä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Olen iloinen, että olen saanut bändiini niin taitavat ammattilaiset näin alussa.

Malisen pääsee näkemään Espan lavalla 25.7.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut