Heikkarin tilanne jäi vielä auki – kiista vuokrasopimuksen irtisanomisesta palautettiin uudelleen käsittelyyn

Heikkari sijaitsee Kirkonkylän keskustassa. Riikka Jokinen

Riikka Laine

Nurmijärven kunnan tekninen lautakunta ei ollut Heikkarin tilojen vuokrasopimuksen irtisanomisen kannalla, vaan palautti asian uudelleen käsittelyyn.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä irtisanoi Heikkarin päiväkeskuksen vuokrasopimuksen toukokuussa ja sen jälkeen Nurmijärven kunta irtisanoi oman vuokrasopimuksensa Heikkarin tiloista. Irtisanomiset tehtiin, koska Keusote haluaa säästää vuokrakuluissa ja muutta päiväkeskuksensa Toreeninmäelle (NU 10.6.).

Onnenkimpaleen omistamissa Heikkarin tiloissa on toiminut tähän asti Keusoten päiväkeskus, Aleksia liikelaitoksen ravintola Heikkarin Helmi, Nurmijärven Opisto ja sen lisäksi tilaa ovat käyttäneet monet paikalliset yhdistykset. Kunnan mukaan päiväkeskuksen toiminnan jälkeen tilojen vuokraus ei ole kannattavaa.

Onnenkimpale ry ei hyväksynyt irtisanomista, vaan teki asiasta kunnalle oikaisuvaatimuksen, jossa pyydetään kuntaa perumaan Heikkarin tilojen vuokrasopimuksen irtisanominen.

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa torstaina, mutta asiaan ei saatu vielä ratkaisua.

Vaikka virkamiehet esittivät oikaisuvaatimuksen hylkäämistä ja vuokrasopimuksen irtisanomisen hyväksymistä, niin tekninen lautakunta palautti asian valmisteluun, koska lautakunta halusi saada paremman selvyyden asiasta. Pöytäkirjassa huomautetaan kuitenkin, että lautakunnan toimivaltaan kuulu tässä asiassa vain vuokrasopimuksen irtisanomiseen liittyvät asiat.

Muutosesityksen asian valmisteluun palauttamisesta teki Jenni Sandberg (sd.) mm. Kalevi Laineen (kesk.) kannattamana.

Asian jatkamisen kannalla olivat Juuso Jaakola-Siimes (kesk.) ja Visa Tarikka (kok.). Palautusesityksen kannalla olivat Sandbergin lisäksi Minna Aittakallio (kok.), Jussi Jalava (kok.), Kalevi Laine (kesk.), Merja Lounela (vihr.), Tomi Luostarinen (sd.) ja Pauliina Pukarinen (vihr.). Vaiti olivat Maiju Tapiolinna (ps.) ja Juhani Vuorisalo (kok.).

Päivitetty 27.6. klo 11.33: Korjattu Jalavan etunimi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ely-keskus korjauttaa 29 siltaa – joukossa kohteita myös Nurmijärvellä
 2. Nurmijärvelle SM-hopeaa – Hiisvirta ja Oksanen menestyivät frisbeegolfissa
 3. Keudalle lähes 3 miljoonan tukipotti – hyödynnetään uusien opettajien palkkaamiseen
 4. Nurmijärvellä melko hyvä ilmanlaatu – eniten päästöjä liikenteestä ja puunpoltosta
 5. Keusoten asumispalveluiden lääkäripalveluiden tuottajaksi Mehiläinen – "Parantaa palvelun laatua ja saatavuutta"
 6. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 7. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 8. 4H-nuoret keräävät yrttejä suoraan luonnosta – Nurmijärven Aleksian Padalle 1 000 litraa nokkosta
 9. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 10. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 11. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 12. Rahaa opetukseen ja kasvatukseen – Nurmijärvelle yli 714 000 euroa koronavaikutusten tasoittamiseen
 13. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 14. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 15. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.