Heikkarin tilanne jäi vielä auki – kiista vuokrasopimuksen irtisanomisesta palautettiin uudelleen käsittelyyn

Heikkari sijaitsee Kirkonkylän keskustassa. Riikka Jokinen

Riikka Laine

Nurmijärven kunnan tekninen lautakunta ei ollut Heikkarin tilojen vuokrasopimuksen irtisanomisen kannalla, vaan palautti asian uudelleen käsittelyyn.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä irtisanoi Heikkarin päiväkeskuksen vuokrasopimuksen toukokuussa ja sen jälkeen Nurmijärven kunta irtisanoi oman vuokrasopimuksensa Heikkarin tiloista. Irtisanomiset tehtiin, koska Keusote haluaa säästää vuokrakuluissa ja muutta päiväkeskuksensa Toreeninmäelle (NU 10.6.).

Onnenkimpaleen omistamissa Heikkarin tiloissa on toiminut tähän asti Keusoten päiväkeskus, Aleksia liikelaitoksen ravintola Heikkarin Helmi, Nurmijärven Opisto ja sen lisäksi tilaa ovat käyttäneet monet paikalliset yhdistykset. Kunnan mukaan päiväkeskuksen toiminnan jälkeen tilojen vuokraus ei ole kannattavaa.

Onnenkimpale ry ei hyväksynyt irtisanomista, vaan teki asiasta kunnalle oikaisuvaatimuksen, jossa pyydetään kuntaa perumaan Heikkarin tilojen vuokrasopimuksen irtisanominen.

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa torstaina, mutta asiaan ei saatu vielä ratkaisua.

Vaikka virkamiehet esittivät oikaisuvaatimuksen hylkäämistä ja vuokrasopimuksen irtisanomisen hyväksymistä, niin tekninen lautakunta palautti asian valmisteluun, koska lautakunta halusi saada paremman selvyyden asiasta. Pöytäkirjassa huomautetaan kuitenkin, että lautakunnan toimivaltaan kuulu tässä asiassa vain vuokrasopimuksen irtisanomiseen liittyvät asiat.

Muutosesityksen asian valmisteluun palauttamisesta teki Jenni Sandberg (sd.) mm. Kalevi Laineen (kesk.) kannattamana.

Asian jatkamisen kannalla olivat Juuso Jaakola-Siimes (kesk.) ja Visa Tarikka (kok.). Palautusesityksen kannalla olivat Sandbergin lisäksi Minna Aittakallio (kok.), Jussi Jalava (kok.), Kalevi Laine (kesk.), Merja Lounela (vihr.), Tomi Luostarinen (sd.) ja Pauliina Pukarinen (vihr.). Vaiti olivat Maiju Tapiolinna (ps.) ja Juhani Vuorisalo (kok.).

Päivitetty 27.6. klo 11.33: Korjattu Jalavan etunimi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut