Nurmijärven uimavesissä ei näkyvissä sinilevää – tutkimustulokset valmistuvat vielä alkuviikosta

Nurmijärven uimavesissä ei ole ainakaan silmämääräisesti havaittu sinilevää.

Terveystarkastaja Pia Gummerus kävi loppuviikosta hakemassa uimavesinäytteitä kaikilta Nurmijärven kunnan uimarannoilta, ja hän kertoo vesien olleen ainakin aistinvaraisesti levättömiä. Myöskään Järviwikiin ei ole tehty yhtään ilmoitusta sinilevästä Nurmijärven rannoilla.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tiedottaa viime viikon lopussa otettujen uimavesinäytteiden tuloksista alkuviikosta.

Viime viikolla ympäristökeskus ja Nurmijärven kunta tiedottivat, että Sääksjärveltä on tehty poikkeuksellisen paljon järvisyyhyilmoituksia.

Gummerus muistuttaakin, että viime viikolla otetuissa näytteissä ei näy järvisyyhyn aiheuttaja, vaan niissä tutkitaan suolistoperäiset enterokokit ja Escherichia coli -bakteerit.

Niiden osalta Gummerus arvioi Nurmijärven uimarantojen vesien olevan hyvässä kunnossa.

Ympäristökeskus tiedottaa uimavesituloksista uimarantojen ilmoitustaululla sekä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen verkkosivuilla osoitteessa www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi. Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen verkkosivuilta www.jarviwiki.fi.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut