Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukiovaihtoehdot eivät kelvanneet tekniselle lautakunnalle –  tarkasteltava edullisempia vaihtoehtoja

Nurmijärven kunnan tekninen lautakunta ei ole täysin tyytyväinen tähän mennessä esille tuotuihin lukiosuunnitelmiin, vaan lautakunta toivoo nyt kunnan tarkastelevan vielä muita vaihtoehtoja.

Tekninen lautakunta esittää, että hankesuunnitelmissa esitettyjen ratkaisuiden lisäksi tulee etsiä vielä kustannustehokkaampia vaihtoehtoja.

Lautakunnan mukaan Kirkonkylän osalta tulee erityisesti myös tarkastella nykyisten toimintojen sijoittamista uudella tavalla, jos sillä saadaan kiinteistöjen käyttöä tehostettua ja voidaan esimerkiksi vähentää uudisrakentamisen tarvetta.

– Valittava ratkaisu ei saa lisätä kokonaisneliömääriä, vaan lopputuloksen tulee toteutua nykyistä vähemmällä neliömäärällä. Lukion tilojen osalta tulee ottaa myös huomioon oppilasmääränmuutokset niin perus- kuin lukio-opetuksessakin.

– Tilaratkaisuiden osalta tulee varmistaa joustavuus sekä se, että lukion käytössä olevia tiloja voidaan hyödyntää tarvittaessa erittäin joustavasti tilanteiden muuttuessa esimerkiksi lakisääteisen perusopetuksen järjestämiseen tai muuhun soveltuvaan toimintaan, lautakunta lausuu.

Tekla on myös sitä mieltä, että lukiotoiminta tulisi ensisijaisesti järjestää olemassa olevan koulun välittömässä läheisyydessä.

– Tilojen monikäyttöisyyden tulee olla ehdoton lähtökohta. Myös tilojen iltakäyttö tulee huomioida, eikä se saa aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia erillisen sijainnin vuoksi. Nykyinen hankesuunnitelma ei vielä täytä riittävästi tehostamisen vaatimuksia.

Tekninen lautakunta käsitteli lausuntoaan kunnan lukiosuunnitelmien ja Seitsemän veljeksen koulun osalta viime torstaina. Tekla oli kunnan lautakunnista viimeinen, joka lausui lukiosuunnitelmista.

Aiemmissa lausunnoissaan sivistyslautakunta ja elinvoimalautakunta asettuivat Kirkonkylään keskitettävän lukion puolelle, kun asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta sekä hyvinvointilautakunta eivät puolestaan olleet minkään tietyn vaihtoehdon kannalla.

Seuraavaksi lukion ja Seitsemän veljeksen koulun tilanne on tulossa kunnanhallituksen käsittelyyn elokuun alkupuolella ja valtuustoon elokuun lopussa. Muilta osin palveluverkkopäätökset on tarkoitus tehdä myöhemmin tänä vuonna.