Lukion väistötilat valmistuvat Rajamäelle vauhdilla – "Kova tahtotila saada väistötilat valmiiksi koulun alkuun"

Lukio: Rajamäen lukion väistötilat etenevät aikataulussa. Maansiirtotöiden jälkeen asennetaan tilaelementit.

Seitsemän veljeksen koulu sai viime talvena väistötilat koulun varsinaisten rakennusten taakse. Nyt myös lukiolaiset muuttavat pian samalle hiekkakentälle kohtaan, jossa viime viikolla tehtiin maansiirtotöitä. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteen uusien väistötilojen eteen tehdään nyt töitä hiki hatussa, jotta lukiolaiset pääsisivät aloittamaan lukuvuotensa elokuussa uusissa tiloissa.

Tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen kertoo, että tilat tulevat Seitsemän veljeksen koulun väistötilojen viereen samalle hiekkakentälle.

Yläkoululaisten käytössä on ollut vuoden alusta lähtien kaksi kaksikerroksista moduulirakennusta.

Könösen mukaan lukiolaisten käyttöön on nyt tulossa yksi kaksikerroksinen moduuli.

– Tarkoitus on, että ne ovat siellä kuin kolme marjaa, yhdessä rivissä kaikki ja samanlaisella harmaalla ulkoverhoilulla, Könönen kuvaa.

Könösen mukaan lukion ruokala tulee sijaitsemaan edelleen parasta aikaa korjattavassa Kuntolassa, ja myös Kuntolan liikuntasali pyritään laittamaan syksyllä siihen kuntoon, että siellä olosuhteet paranevat.

Rajamäellä onkin parasta aikaa kova kuhina, kun Kuntolan korjaus etenee vieressä ja kentällä valmistellaan paikkaa lukion väistötiloille.

Viime viikolla lukion tilojen paikalla tehtiin maansiirtotöitä. Sen jälkeen täytyy vielä asentaa tilaelementit ja kun parakit saapuvat, käyttäjän pitää ehtiä kalustaa ne.

– Meillä on kova tahtotila saada väistötilat valmiiksi koulun alkuun. Mutta kyllä tässä kiireellä aikataululla on asian kanssa edetty keväästä lähtien ja kiirettä pitää loppuun saakka, jotta kaikki saadaan valmiiksi, Könönen myöntää.

Nurmijärven kunta joutui hankkimaan lukiolle väistötilat, koska lukion tähän saakka käyttämät Rajakaaren tilat kärsivät pahoista sisäilmaongelmista.

Kesällä saapuvista parakeista on tehty Parmacon kanssa viiden vuoden vuokrasopimus noin 1,4 miljoonan euron hintaan. Lukion mahdollisista uusista tiloista on kuitenkin tarkoitus päättää syksyllä palveluverkkopäätösten yhteydessä.

Rajakaari on joka tapauksessa päätetty poistaa kokonaan opetuskäytöstä sisäilmaongelmien takia. Toistaiseksi vain liikuntatilat ovat iltakäyttäjien käytössä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut