Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"

Katja Kalliokulju (vas.) ja Jonna Humalajoki perustivat yhdessä yrityksen. Jutta Halminen

Jutta Halminen

Klaukkalassa Gunnarintiellä voi saada samalla kertaa perhekuvauksen ja hieronnan. Ystävykset Katja Kalliokulju ja Jonna Humalajoki tarvitsivat molemmat toimitiloja samaan aikaan. Hetken mietittyään, he päättivät vuokrata yhdessä liiketilan. Avajaiset olivat 5. kesäkuuta.

Naiset eivät työskentele samaan aikaan samassa tilassa, vaan vuorotellen. Hierojan penkissä rentoutuessaan ei siis tarvitse pelätä joutuvansa perhekuvauksen taustaksi.

– Olemme erillisiä yrittäjiä, mutta päädyimme yhteisiin toimitiloihin, koska molemmilla oli samaan aikaan tarvetta niille, hierojana ja fysioterapeuttina työskentelevä Kalliokulju sanoo.

Valokuujana työskentelevä Humalajoki ei halunnut vuokrata toimitilaa yksin, koska hän ei tarvitse sitä kokoaikaisesti, sillä hän tekee paljon esimerkiksi miljöökuvauksia.

– Oma työtila helpottaa todella paljon. Aiemmin minun piti käskeä muu perhe kuvausten ajaksi pois kotoa, mikä teki tilanteesta hankalan, Humalajoki sanoo.

Humalajoki perusti 2018 toiminimen ja kuvaa pääsääntöisesti lapsia, perheitä, häitä ja muotokuvia.

Oman yrityksen perustaminen ei jännittänyt naisia, sillä he osasivat odottaa sen vaativuutta. Korona vaikutti naisten työhön omalta osaltaan. Humalajoen kuvauskeikat peruuntuivat ja Kalliokulju oli kaksi kuukautta hieromatta. Suuremmilta vaikeuksilta kuitenkin vältyttiin.

– Meillä ei ollut isompia ongelmia, mutta perustamisvaiheessa oli iso työ saada kaikki järjestettyä, Kalliokulju sanoo.

Kaksikolla ei vielä ole yhteisiä asiakkaita, mutta he uskovat yhteisten toimitilojen ansiosta saavansa niitä joku päivä. Osa Kalliokuljun omista asiakkaista siirtyi hänen mukanaan uusiin tiloihin.

– Työskentelin aikaisemmin sivutoimisena yrittäjänä eräässä toisessa firmassa Klaukkalassa. Sieltä minulle jäi jonkin verran omia asiakkaita, jotka käyvät nyt täällä.

Humalajoki haluaa tallentaa aidot hetket ja tunnelman kauniiksi kuviksi. Hän haluaa välttää perinteisiä ”pönötyskuvia”.

– Kuvaukseen tullessa ei tarvitse osata olla rennosti kameran edessä, vaan minä ohjaan tilannetta niin, että kuvattavat tuntevat olonsa mahdollisimman luontevaksi. Yritän saada talteen ihmisen mahdollisimman aidoimmillaan, esimerkiksi kuvaamalla lapsia leikin lomassa. Näin saadaan talteen aito muisto juuri sinusta, hän sanoo.

Kesällä miljöökuvauksia on enemmän kuin studiokuvauksia. Humalajoki toivookin, että ihmiset varaavat kuvaukset ajoissa, jos he haluavat tallentaa lämpimiä hetkiä valokuvaan.

– Tärkeintä on, että ihmiset näyttäytyvät kuvissa sellaisena kuin he ovat, Humalajoki sanoo.

Fakta

Kalliokulju & Humalajoki

Hierontaan ja fysioterapiaan saattaa päästä samana päivänä, mutta kuvauksiin aika varataan aina etukäteen.

Kalliokulju painottaa toimintansa fysioterapiaan.

Fysioterapian lisäksi hänen palveluihinsa kuuluu klassinen- ja urheiluhieronta sekä kinesioteippaus.

Humalajoki haluaa ikuistaa mahdollisimman aidon tilanteen ja tunnelman, joissa kuvattavat ovat omia itsejään.

Hänen palveluihinsa kuuluu lapsi- ja perhekuvaus, vastasyntyneen kuvaus, muotokuvaus sekä hää- ja juhlakuvaus.

hierontafysiokatja.fi / jonnaeveliina.com

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut