NJS:lle kotivoitto kauden parhaalla peliesityksellä

Matti Murto

Nurmijärven Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue taisteli sunnuntaina selkeät 3–0 voittolukemat kotiareenallaan lappeenrantalaisista vieraistaan.

Ennakkosuosikkina pidetty PEPO operoi NJS:ään verrattuna vähintään kolminkertaisella budjetilla ja oli viime kaudesta hankkinut valmennusta myöten kovia vahvistuksia nimekkääseen miehistöönsä. Joukkueet olivat ennen sunnuntaita kohdanneet neljä kertaa ja kolme ensimmäistä niistä päättyi tasapeliin. Viime syyskierroksen kohtaamisen PEPO kuitenkin voitti Klaukkalassa 0–2, joten kalavelkoja oli rästissä.

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Vieraat hallitsivat hienokseltaan tapahtumia, mutta mainittavia vaikeuksia he eivät isäntien maalivahti Otso Knuuttilalle aiheuttaneet. Palokärkien puolustuslinja pelasi hyvin yhteen, joten maalipaikkoja avautui harvoin. Myös PEPON puolustuslinja oli muuri, jonka ohittaminen tuotti isännille suuria vaikeuksia.

Toinen puoliaika toi ratkaisun heti alussa. Lappeenrantalaisten topparipari Alieu Ceesay ja vahvistukseksi Ykköseen Veikkausliigasta pudonneesta KPV:stä hankittu Milos Josimov yhdessä keskikentän puolustavassa roolissa pelanneen Calvin N´Sombon kanssa tukkivat tehokkaasti keskustan, joten NJS pyrki maalille laitojen kautta. Tämä onnistui jo toisen puoliajan toisella minuutilla, kun Miro Salminen iski Samuel Tammivuoren vasemmalta lähettäneen mainion keskityksen ensimmäisellä kosketuksella PEPOn maalia vartioineen Mika Sederholmin selän taakse.

Vain yhdeksän minuuttia myöhemmin NJS:n nopeassa vastahyökkäyksessä Tony Lehtimäki sai pallon keskeltä Miro Salmiselta ja iski oikealta Palokärjet kahden maalin etumatkalle. PEPO yritti vimmatusti tasoitusta, joka jätti puolustukseen aukkoja. Lehtimäki hyödynsi 86. minuutilla nopeuttaan, luki PEPON puolustuksen puolenvaihdon ja ennätti ryöstää pallon juuri kun se oli saavuttamassa vastaanottajansa. Lyhyen kuljetuksen päätteeksi hän viimeisteli kylmän viileästi toisen maalinsa. 3–0 jäi myös pelin lopputulokseksi.

Heti toisen puoliajan alussa syntynyt komea johtomaali näkyi NJS:n pelissä ja Palokärkien otteet paranivat entisestään. Tärkeä itseluottamus nousi oikealle tasolle ja peliin tuli rentoutta ja varmuutta. Pelin viime minuuteilla PEPO:n loppukiri oli innokas, mutta isäntien johtomaali oli itse asiassa lähempänä kuin vieraiden kavennus.

Ottelun jälkeen NJS:n päävalmentaja Teemu Savukoski oli vilpittömän iloinen etenkin pelistä mutta tietysti myös voitosta ja tärkeistä pisteistä, jotka parantunut peli tuotti. Kokoonpanossa ja ryhmityksessä oli pieniä muutoksia, vauhtia saatiin lisää mutta avaintekijöinä hän piti sekä aiempaa paljon huolellisempaa valmistautumista ja sitä, että pelaajat pelasivat nyt ennen kaikkea joukkueelle. Kentällä oli vain otteitaan parantaneita onnistujia. Miro Salmisen voittomaali oli tärkeä ja Jonathan Ndongalan nopea sopeutuminen ilahdutti.

Kolmen kierroksen jälkeen JäPS johtaa puhtaalla pelillä ja EPS on 7 pisteellä toisena. Seuraavat kahdeksan joukkuetta, mukana NJS yhdessä Reippaan kanssa sijalla seitsemän, ovat kolmen pisteen sisällä. PKKU ja Viikingit valvovat häntäpäätä.

Seuraavat kaksi kierrosta NJS pelaa vieraskentillä: ensi lauantaina klo 14.00 PK-35:n vieraana Pihlajamäessä ja lauantaina 11.7. klo 16.00 käynnistyy Espoonlahden tekonurmella peli EPS:ää vastaan. Seuraava kotiottelu on vasta lauantaina 18.7. klo klo 17.00 Klaukkalassa ja vastustaja on tuttu PKKU.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.