Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa

Ylitilantien remontin pitäisi valmistua elokuussa ennen koulujen alkua. Lukijan kuva / Jouni Ripatti

Riikka Laine

Nurmijärven kunta pyrkii nyt lisäämään Isoniitun koulun lähellä Klaukkalassa liikenneturvallisuutta parantamalla Ylitilantien, Rinnetien ja Yli-Kunnarin mutkan tieverkostoa.

Liikenneinsinööri Pia Korteniemi kertoo, että meneillään olevassa urakassa Rinnetielle rakennetaan suojatiesaareke Ylitilantien liittymään ja Ylitilantielle Yli-Kunnarinmutkan liittymään. Lisäksi Ylitilantien eteläreunan jalankulku- ja pyörätietä jatketaan Yli-Kunnarinmutkaan.

Korteniemen mukaan kysymyksessä on liikenneturvallisuutta parantava hanke.

– Ylitilantiellä on voimassa alueellinen nopeusrajoitus 30 kilometriä tunnissa, kuten Klaukkalassa pääosin on muuallakin sekä keskustan alueen katuverkossa että asuinalueilla. Olemme saaneet palautetta, että alueellista nopeusrajoitusta noudatetaan huonosti. Toteutamme suojatiesaarekkeet ja jatkamme jalankulku- ja pyörätietä, jolloin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuuden pitäisi parantua, Korteniemi kertoo.

Korteniemen mukaan tavoitteena on saada urakka valmiiksi koulujen alkuun mennessä. Työmaa-alueen lähellä koulua käyvät ja muut Nurmijärven peruskoululaiset käynnistävät lukuvuotensa 13.8.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut